Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко не йде в президенти, але хоче, щоб його голос чули після виборів

Субота, 12 червня 2004, 13:33
Голова Нацбанку Сергій Тігіпко дає зрозуміти, що він не балотуватиметься на виборах президента в 2004 році.

"Є певні реалії, і ти повинен чітко розуміти, по-перше, на якій позиції ти знаходишся, і чи дає тобі ця позиція шанси. По-друге, чи зможеш ти ці ідеї реалізувати. Адже йдеться не про самолюбування. Як політик я повинен думати, як ці ідеї втілити у життя людей. І сьогодні я бачу, що мій варіант легше і успішніше реалізувати через когось і разом з кимось", - сказав він в інтерв’ю газеті "День", яке вийшло у суботу.

Тігіпко також наголосив, що ідеї кандидата в президенти "це повинні бути ідеї більшості". "Тієї більшості, яка сьогодні є в парламенті і яка повинна залишитись у ньому за будь-яких умов. Та бажано було би цю більшість ще й якимось чином конституційно зв’язати, цвяхами її прибити одне до одного чи що", - додав він.

На запитання, чому "Трудова Україна" й досі не підтримала проголошеного єдиного кандидата від "більшості" Віктора Януковича, Тігіпко зазначив, що "все потрібно робити у свій час".

"Навіть якби ми прийняли рішення на другому етапі з’їзду "Трудової України", все одне у липні довелося би повертатися до цього питання. Бо це було би неофіційне висунення, передчасне. Крім того, цим ми могли б зробити погану послугу кандидату. Кампанію треба запускати тоді, коли з цим визначились її координатори, які практично розробляють всі технологічні кроки — як і коли їх слід розпочинати", - сказав Тігіпко.

"І найголовніше: ми ще не були готові. Адже потрібно — чим ми зараз і займаємося — чітко сформулювати ті проблеми, які цікавлять партію в першу чергу і які необхідно якнайшвидше вирішити", - додав голова НБУ.

На питання, які вимоги партія висуватиме до єдиного кандидата, Тігіпко сказав, все залежатиме від переговорів.

"Повноваження президента в Україні дуже серйозні. Однак про що можна домовитися тепер? Папір із кандидатом підписати? Куди його покласти? У швейцарський банк?", - запитав він.

"Ми є учасниками процесу, хочемо і надалі залишатися в більшості, виступаємо за політичну реформу. Якщо ми не встигаємо провести всі рішення щодо політичної реформи, то ми також за те, щоб експеримент зі створення уряду більшістю, який розпочав Президент, продовжувався", - сказав Тігіпко.

Говорячи ким він бачить себе після виборів, голова Нацбанку сказав: "Президент — це людина, яка формує команду. Хотілося би бути членом цієї команди, працювати, якщо у ній є командний дух"

"Посади неважливі. Важливий твій голос і твоя вага, твоя принципова позиція, важлива увага до членів команди. Я хотів би бути членом такої команди, яка б генерувала те, що буде наговорено під час виборів", - зазначив Тігіпко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...