Омельченко просить журналістів допомогти йому розказати, що Кучма причетний до смерті Гонгадзе

Понеділок, 14 червня 2004, 12:34


Народний депутат України, голова Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування обставин вбивств журналістів Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова та інших резонансних справ, Григорій Омельченко звернувся до журналістів з проханням шляхом тиску на керівництво парламенту й депутатів добиватися включення до порядку денного звіту очолюваної ним комісії.

Як передає кореспондент УНІАН, у коментарі журналістам Омельченко нагадав, що два роки тому журналісти, "скидаючи листівки з балкону (у сесійному залі парламенту), примусили парламент створити цю слідчу комісію".

Він наголосив, що сьогодні на Погоджувальній раді в чергове Голова ВР Володимир Литвин, а також фракції та групи, які входять до парламентської більшості, не підтримали пропозицію до завершення сесії розглянути результати розслідування, проведеного комісією, і заслухати звіт генерального прокурора України Геннадія Васильєва щодо обставин вбивств журналістів.

Омельченко нагадав, що комісію було створено 11 липня 2002 року, і з того часу вона жодного разу не звітувала у парламенті. За його словами, згідно з Регламентом ВР, парламент зобов'язаний максимум через 6 місяців після створення комісії заслухати звіт про її діяльність. Він підкреслив, що неодноразово звертався з проханням про включення даного питання до порядку денного пленарних засідань, але питання блокувалося.

На думку Омельченка, це пов'язано з тим, що народні депутати - члени більшості, "не хочуть, щоб з трибуни ВР прозвучала правда про те, що основними дійовими особами, які були причетні до вбивства цих журналістів, а також до здійснення інших тяжких злочинів", є "чинні державні діячі разом із президентом Леонідом Кучмою".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News