"КРИВОРІЖСТАЛЬ" КУПИЛИ ПІНЧУК І АХМЕТОВ. Переплативши 0,5 мільярда

Понеділок, 14 червня 2004, 12:47
Фонд державного майна України підписав договір купівлі-продажу з переможцем конкурсу з продажу 93,02% акцій найбільшого українського металургійного комбінату ВАТ "Криворіжсталь" консорціумом "Інвестиційно-металургійний союз", що запропонував за пакет 4260 млн. грн. (близько $800 млн.).

Як повідомив голова ФДМ Михайло Чечетов на прес-конференції у Києві в понеділок, гроші вже перераховані в державний бюджет.

Конкурс із продажу "Криворіжсталі" оголошено 12 травня. Його підсумки підбили 14 червня. Стартова ціна пакета була встановлена в розмірі 3806 млн. грн. (близько $715 млн.). Однією з умов участі в конкурсі є контроль претендента над прибутковим коксохімічним виробництвом в Україні.

Усім додатковим умовам конкурсу відповідали тільки дві компанії із шести, що подали заявки: українські консорціуми "Інвестиційно-металургійний союз" і "Індустріальна група".

До складу промислово-фінансового консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз" увійшли дев'ять учасників: корпорація "Інтерпайп" та Нижньодніпровський трубопрокатний завод, українсько-кіпрська компанія "Байп", банк "Дніпро-кредит" і страхова компанія "Аура"; акціонер Укрсиббанку ЗАТ "Укрінвест", а також контрольовані донецьким ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" меткомбінат "Азовсталь", Авдіївський коксохімічний завод і коксохімічний завод "Маркохім".

Заявки на конкурс подали також російські "Сєвєрсталь" і "Євразхолдинг", консорціум у складі LNM Holdings і U.S.Steel і невідоме ТОВ "Партнер" (Мукачівський р-н Закарпатської обл.).

"Криворіжсталь" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку досягає 20%. Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск понад 6 млн. тонн прокату, близько 7 млн. тонн сталі і більш 7,8 млн. тонн чавуна.

Інтерфакс-Україна


Читайте також:

ХМАРА І ШУФРИЧ ЗІТКНУЛИСЯ У ФОНДІ ДЕРЖМАЙНА

"Криворіжсталь" продадуть дешевше на пів-мільярда

На самій "Криворіжсталі" хочуть Пінчука-Ахметова або "ІСД"

LNM Group–US Steel думають, що Янукович обере саме їх

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування