Парламент повернеться до політреформи вже цього тижня?

Понеділок, 14 червня 2004, 14:15
Лідер фракції Соціалістичної партії України, співголова конституційної комісії Олександр Мороз не виключає, що нинішнього або наступного пленарного тижня парламент розгляне і ухвалить рішення щодо законопроекту про внесення змін у Конституцію України.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у понеділок.

За його словами, робоча група на чолі з першим віце-спікером Адамом Мартинюком розглянула питання конституційної реформи, а також розробила варіанти внесення змін у Конституцію України.

За словами Мороза, у понеділок відбудеться засідання робочої групи, і у вівторок матеріали будуть передані конституційній комісії, яка розгляне остаточно варіанти законопроектів про внесення змін до Конституції України і винесе його на розгляд у зал.

Мороз відзначив, що можливо депутати розглянуть законопроект у сесійній залі вже нинішнього тижня або наступного. Мороз також висловив думку, що парламент ухвалить позитивне рішення щодо законопроекту.

Він уточнив, що на сьогоднішній день існує два варіанти законопроектів: №4180, який підготовлений робочою групою, а також №3207-1, що підготовлений "Нашою Україною".

За словами Мороза, усі положення цього законопроекту, а також перехідні положення погоджені. На думку лідера соціалістів, обидва законопроекти можуть бути підтримані в першому читанні.

У той же час, за його словами, за законопроект № 3207-1 фракція "Наша Україна" зобов'язується голосувати як у попередньому схваленні, так і у остаточному.

Мороз не виключив, що обидва законопроекти можуть бути підтримані або попередньо схвалені та спрямовані для одержання висновку Конституційного суду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування