ЛИТВИН ЗАХИЩАТИМЕ ТИМОШЕНКО ВІД ГЕНПРОКУРАТУРИ

Понеділок, 14 червня 2004, 14:34
Голова Верховної Ради Володимир Литвин захищатиме Юлію Тимошенко у питанні розгляду подання Генпрокуратури щодо притягнення її до кримінальної відповідальності та арешту.

"Моя позиція залишається незмінною: потрібно захищати кожного народного депутата", - сказав Литвин на прес-конференції у понеділок, коли йому нагадали, що під час попереднього подання на Турчинова і Хмару, він також обіцяв захищати народних депутатів.

Литвин сказав, що за своїм підписом направить Тимошенко листа, щоб вона ознайомилась з поданням і дала письмові пояснення по його суті.

Він сказав, що це регламентна норма, після чого щодо подання на Тимошенко має визначитися регламентний комітет Верховної Ради.

Коментуючи подання на лідера БЮТ, Литвин зазначив, що це може "різко підвищити температуру у сесійній залі".

Спікер сказав, що у парламенті зареєстрована постанова щодо розгляду подання на Тимошенко та притягнення її до кримінальної відповідальності.

Документ, зокрема, внесено фракціями СДПУ(о), Трудова Україна, Демініціативи-Народовладдя та НДП.

Коли Литвина запитали, чи підтримала її аграрна фракція, Литвин сказав: "Аграрії – за розгляд питання у сесійній залі. Але вони це рішення приймали, не консультуючись зі мною".

Як відомо, з минулого тижня Литвин очолює Народну аграрну партію України. Також на минулому тижні до парламенту внесено подання на Тимошенко, яка звинувачується у "замаху на дачу хабаря" суддям, які розглядали справу її соратників по "ЄЕСУ". Кримінальна справа базується на відеокасеті, оприлюдненій помічником Тимошенко Володимиром Боровком.

Українська правда

Читайте також:

ТИМОШЕНКО ЗАЯВИЛА, ЩО СБУ І ГРУ ГОТУЮТЬ ЗАМАХ НА БОРОВКА. У листі до Кучми вона просить дати "відбій"

Ющенко каже, що подання проти Тимошенко "шите білими нитками" чоловіками-нелицарями

ДО ПАРЛАМЕНТУ ВНЕСЛИ ПОДАННЯ ПРО ДАЧУ ЗГОДИ НА АРЕШТ ТИМОШЕНКО

ОГОЛОШЕНО У РОЗШУК ЧОЛОВІКА ТИМОШЕНКО І ЇЇ СОРАТНИКІВ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування