Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА: УКРАЇНА НЕ ГОТОВА ВСТУПИТИ ДО НАТО

Понеділок, 14 червня 2004, 15:09
Президент України Леонід Кучма заявляє, що Україна на нинішньому етапі не готова вступити в НАТО, і знаходиться на такій же відстані на шляху в Альянс, як і в Євросоюз.

"Що стосується вступу в НАТО, моя думка така: ми знаходимося на такому ж рівні, як і з Європейським союзом. Ми сьогодні не готові сказати "Так", - сказав президент, відповідаючи на питання журналістів у селі Спаське Запорізької області.

Кучма відзначив, що Україна має ще багато проблем, які треба вирішити до вступу в Альянс.

"Ви бачите, скільки в нас проблем. У тому числі такі, як збереження боєприпасів. Ви знаєте, скільки їх у нас на території України, і скільки їх потрібно знищити", - сказав глава держави.

Він відзначив, що Україна була б вдячна за допомогу НАТО в утилізації боєприпасів. Президент підкреслив, що країна буде робити все необхідне для досягнення рівня, потрібного для набуття членства в НАТО.

Разом з тим, за словами Кучми, в України склалися "ділові, конструктивні і дієві відносини з цією організацією". "Україна бере участь в антитерористичній операції, миротворчих акціях, є чинним учасником програми "Партнерство заради миру", - сказав президент.

У той же час, він відзначив, що на нинішньому етапі виникає багато спекуляцій навколо відносин України й Альянсу. "Те, що сьогодні багато наносного навколо цього - як усередині країни, так і за її межами, - багато спекуляцій з цього приводу, причому, іноді у видгляді ультиматумів", - сказав Кучма.

"Я цього (ультиматумів) абсолютно не сприймаю. Ми під таким кутом зору не працювали ніколи, і не будемо працювати", - відзначив президент.

Говорячи про майбутній саміт НАТО в Стамбулі, Кучма відзначив, що не очікує "особливих змін" від цієї зустрічі у відносинах України з Альянсом.

Однак президент назвав цю зустріч необхідною. "На високому рівні ми будемо мати можливість сказати, кожна сторона, що вона думає про день сьогоднішній і про завтрашній день", - сказав глава держави.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...