Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма вимагає від Тимошенко не стимулювати інших злочинців

Понеділок, 14 червня 2004, 15:30
Президент України Леонід Кучма вважає, що Юлія Тимошенко не повинна ховатися за депутатський мандат, а стати перед Генеральною прокуратурою.

"Не потрібно ховатися за депутатським мандатом. Якщо є питання в Генеральної прокуратури, потрібно щоб кожна людина перед законом була абсолютно рівна. Якщо помиляється Генеральна прокуратура, є в нас орган - суд - він і скаже своє слово", - сказав Кучма, відповідаючи на питання журналістів у селі Спаське Запорізької області.

"А перетворювати парламент на суд, щоб він ухвалював остаточне рішення - я категорично проти", - підкреслив президент. За його словами, це стимулює інших злочинців шукати захисту від закону в стінах парламенту. "Ми цим даємо стимул лізти в парламент тим, хто хоче себе захистити, від усього, що він наробив, що не відповідає нашим законам", - сказав Кучма.

"Ми - напередодні президентських виборів, ми говоримо, що вибори повинні бути чесними й прозорими. І я за це, і суспільство за це. А якщо вони повинні бути такими, то всі дії всіх органів влади, у тому числі й парламенту, повинні бути відповідними", - підкреслив президент.

Генпрокуратура направила у Верховну Раду подання на одержання згоди на притягнення народного депутата, лідера БЮТ Тимошенко до кримінальної відповідальності у зв'язку з порушеною справою про спробу дачі хабара суддям. Документ уже надійшов у парламент. Питання про винесення його на голосування має вирішуватися в регламентному порядку.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ЛИТВИН ЗАХИЩАТИМЕ ТИМОШЕНКО ВІД ГЕНПРОКУРАТУРИ

ТИМОШЕНКО ЗАЯВИЛА, ЩО СБУ І ГРУ ГОТУЮТЬ ЗАМАХ НА БОРОВКА. У листі до Кучми вона просить дати "відбій"

ДО ПАРЛАМЕНТУ ВНЕСЛИ ПОДАННЯ ПРО ДАЧУ ЗГОДИ НА АРЕШТ ТИМОШЕНКО

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування