Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПУСТОВОЙТЕНКО ВИРІШИВ ПІДТРИМУВАТИ ЯНУКОВИЧА

Понеділок, 14 червня 2004, 15:44
Лідер Народно-демократичної партії України Валерій Пустовойтенко підтверджує заявлену раніше главою київської організації НДП Анатолієм Толстоуховим позицію про підтримку партією єдиного кандидата від коаліційних сил.

"Усі партійні конференції, що проходять у регіонах, керуються рішенням травневої політради про те, що ми будемо підтримувати єдиного кандидата від коаліційних сил", - заявив лідер НДП у понеділок.

Раніше Пустовойтенко не виключав того, що партія може піти на вибори зі своїм кандидатом.

Говорячи про можливе рішення з'їзду партії, запланованого на 10 липня, він висловив упевненість, що з'їзд підтримає позицію, яка буде відпрацьована обласними організаціями, політвиконкомом і політрадою.

Пустовойтенко відзначив, що НДП також розробила і розіслала всім представникам політичних партій і блоків проект угоди про створення коаліції і проводить з цього приводу переговори. "Переговорний процес зараз триває", - сказав він.

Відповідно до тексту угоди "Про створення виборчої коаліції центристських демократичних сил і громадських організацій", предметом угоди є створення виборчої коаліції центристських демократичних партій і громадських організацій як солідарного суб'єкта президентських виборів 2004 року.

"Мета Угоди - консолідація зусиль партій демократичного центра і громадських організацій заради: забезпечення прозорого і демократичного виборчого процесу; реалізації комплексної реформи політсистеми; забезпечення перемоги загального кандидата - лідера виборчої коаліції; забезпечення стабільності влади (Верховна Рада, Кабінет Міністрів, місцеве самоврядування), ефективне співробітництво між законодавчою, виконавчою і судовою галузями влади і президентом України як у довиборчий, так і в післявиборчий період", - говориться в документі.

Проектом документа також пропонується сформувати обновлену парламентську коаліцію, що діє на принципах "прозорості, політтолерантності і консенсусу". Загальна виборча програма має бути розроблена і схвалена на з'їздах суб'єктів коаліції.

Передбачається висновок угод між кожним суб'єктом виборчої коаліції і спільним кандидатом - лідером виборчої коаліції про взаємні зобов'язання на час виборів і в послявиборчий період.

Угода також передбачає розробку і реалізацію планів політичного, організаційного і фінансового забезпечення виборчої кампанії, у яких повинні сполучитися солідарність дій і політсамостійність кожного із суб'єктів угоди при проведенні передвиборних заходів.

НДП пропонує після проведення партійних з'їздів провести з'їзд (форум) виборчої коаліції з метою "політико-юридичного оформлення коаліції як солідарного виборчого суб'єкта, схвалення виборчої програми коаліції і висування загального кандидата - лідера виборчої коаліції".

У цей же період пропонується укладати і політичні угоди між лідером виборчої коаліції і кожним суб'єктом виборчої коаліції.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кінах іде в президенти. А Пустовойтенка з виборів зняв Толстоухов?

Пустовойтенко або Кінах висунуть єдиного кандидата… в пику Януковичу

Кінах і Пустовойтенко вирішили об'єднатися. ПППУ і НДП стануть однією фракцією?

СДПУ(о): експерименти Пустовойтенка можуть закінчитися політичною смертю

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування