Лідери фракцій не погодилися з Литвиним у політреформі

Понеділок, 14 червня 2004, 15:51
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що парламент на поточному тижні не розглядатиме проект змін до Конституції.

Про це Литвин заявив на прес-конференції, додавши, що депутатам треба дати можливість ознайомитися із узгодженим законопроектом.

Литвин сказав, що пропонував на погоджувальній раді лідерів фракцій "зняти напругу" і розглянути в першому читанні два законопроекти – 4180, який ідентичний проваленому 4105, а також законопроект 3207-1, де є також зміни щодо місцевої влади.

"Треба, щоб реформа мала завершений вигляд", - пояснив Литвин необхідність змінити також положення щодо місцевого самоврядування.

Однак, за словами спікера, погоджувальна рада погодила доопрацьовувати лише проект №4180.

Литвин запропонував внести до змін у Конституцію норму про те, що рішення Верховної Ради є "обов'язковими до виконання".

"Хотів би із задоволення констатувати, що несприйняття поставки питання (про політреформу) немає", - сказав Литвин.

За його словами, у багатьох депутатів є відчуття, що на цій сесії треба проголосувати зміни до Конституції в 226 голосів. "А потім як осінь покаже", - сказав Литвин. Як відомо, перед виборами президента восени парламент має ухвалити зміни до Конституції в цілому.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування