Литвин оголосив про свій нейтралітет

Понеділок, 14 червня 2004, 17:25
Володимир Литвин обіцяє на посаді голови Народної аграрної партії України ще більш нейтрально поводити себе як спікер парламенту.

"Для мене головне, щоб функціонував парламент у цілому", - сказав Литвин і додав, що його лідерство в НАПУ змусить бути ще більш неупередженим, щоб не наражатися на критику.

"Я виходитиму з того, що парламент – це одне ціле", - також сказав Литвин.

Литвин також запропонував кандидатам у президенти укласти угоду про невикористання брудних технологій. "Головне – не підігравати і не використовувати брудні технології. Давайте, зареєструються кандидати, і у Верховній Раді підпишуть пакт про ненапад", - запропонував спікер.

Відповідаючи на питання, чи буде тепер Литвин як лідер НАПУ підписувати коаліційну угоду, за якою працює уряд Януковича, спікер сказав жартома: "Я уже стільки напідписувався, що забув, де що підписував".

Пізніше він додав, що "коли підписували угоду парламентсько-урядову коаліцію в Пущі, я [як голова Верховної Ради] підпис ставив".

На прохання журналістів прокоментувати слова Кучми, що Янукович зрадів би, якби з нього зняли тягар бути єдиним кандидатом від влади на виборах президента, Литвин зазначив: "Ті, хто вистраждав це рішення [бути кандидатом], для них відмовитися буде важко, це буде рівносильно поразці".

"Не знаю, чи зрадів би Віктор Федорович, чи образився... При всіх спілкуваннях ми не доходили до цього, не вистачало часу", - сказав також він.

Про себе спікер сказав, що "не хоче" балотуватися в президенти, "і в мене проблем немає".

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...