ЮЩЕНКО ГОТОВИЙ, ЩО ЙОГО ЗНІМУТЬ З ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА

Понеділок, 14 червня 2004, 22:36
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко вважає, що не виключено сценарій зняття його з виборів президента під надуманим формулюванням.

Відповідаючи в ефірі "Громадського радіо", чи може до таких дій вдатися влада, Ющенко сказав: "Я не виключаю, що влада піде варіантом державного перевороту".

За словами Ющенка, він припускає, що під час виборів може бути знято "опозиційного кандидата", і тоді діятиме формула: "З одного боку – комуніст, а з іншого – Петренко, Іваненко, хто завгодно, аби сказали, що він не комуніст".

Це, вважає Ющенко, дозволить вийти на кампанію "комуніст – не комуніст", а також грати "на емоціях" виборців.

В такому випадку, вважає лідер "Нашої України", зняття його з виборів буде не тільки його проблемою, а також і "проблемою виборця". В українських реаліях, на його думку, "законом складно відповідати на ломові прийомі".

Відміна реєстрації Ющенка, за його словами, "призведе до протистояння".

"Ми будемо апелювати до виборця. Ми не можемо апелювати до інших інституцій, бо вони підтримуватимуть все, що ітиме з Банкової".

За словами Ющенка, якщо він програє на виборах президента, то в Україні "відбудеться відкат на 10-15 років назад". Однак, на його переконання, фракція "Наша Україна" "збережеться, бо залишаться 48 мільйонів українців".

Говорячи про розгляд подання Генпрокуратури на Юлію Тимошенко, Ющенко сказав, що в цій ситуації треба діяти за законом – "а закону [про порядок притягнення депутатів до кримінальної відповідальності] немає".

За словами Ющенка, така ж ситуація із імпічментом президента – він можливий за Конституцією, однак не врегульований відповідним законом. Ющенко підкреслив, що для "імпічмента президента" та "імпічмента депутата" треба ухвалити закони.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...