Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук: якщо Зінченко виграє вибори Ющенку, ціни йому не буде

Вівторок, 15 червня 2004, 10:38
Фракція СДПУ(о) не має наміру обговорювати питання перебування на посаді заступника голови Верховної Ради Олександра Зінченка, обраного за квотою фракції, у зв'язку з призначенням його керівником виборчої кампанії лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка.

Про це заявив лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук.

"Ми це питання не обговорювали, не аналізували глибоко і на перспективу. Я давно говорив, що людина, яка була квотована фракцією, має думати не взагалі про поняття честі і достоїнства, а про конкретні справи", - сказав Кравчук.

"Якщо людина залишила фракцію і партію і пішла щодо неї в круту опозицію, потрібно мати честь: я говорю про позиції самого Зінченка. Якщо це цивілізоване суспільство, висока культура, він має визначитися сам", - продовжив він.

Коментуючи призначення Зінченка на посаду координатора виборчої кампанії Ющенка, Кравчук сказав: "Якщо він справиться зі своїми обов'язками і забезпечить перемогу - ціни йому не буде. Але якщо не справиться і не забезпечить - то ціна буде".

Як повідомлялося, на парламентські вибори навесні 2002 року Зінченко йшов у виборчому списку СДПУ(о) під 3-м номером. У Верховній Раді четвертого (нинішнього) скликання обраний віце-спікером за квотою СДПУ(о) 28 травня 2002 року.

Рік тому він вирішив залишити посади першого заступника, члена політбюро і члена політради СДПУ(о), мотивуючи цей крок тим, що не розділяє позиції керівництва партії у багатьох суспільно-політичних питаннях і має значні розбіжності в розумінні моральних і етичних норм життя.

21 червня 2003 року політбюро СДПУ(о) звільнило Зінченка від виконання обов'язків першого заступника голови, члена політбюро і політради партії. У вересні він був виключений з СДПУ(о).

Зінченко був членом СДПУ(о) з 1996 року, з жовтня 1998 року - першим заступником голови партії. На парламентських виборах 1998 року йшов сьомим у списку СДПУ(о).

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ЮЩЕНКО ВІДДАВ ЗІНЧЕНКУ "БЛОК ШВИДКОГО РЕАГУВАННЯ"

ЗІНЧЕНКО СТАВ КЕРІВНИКОМ ВИБОРЧОЇ КАМПАНІЇ ЮЩЕНКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...