Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович захоплений ЄЕП більше ніж Євросоюзом

Вівторок, 15 червня 2004, 11:10
Формування єдиного економічного простору (ЄЕП) відповідає сучасним тенденціям інтеграції у глобальній економіці, заявив у вівторок прем'єр-міністр України Віктор Янукович.

"Формування ЄЕП дозволить у найближчі роки на території східної частини Європи - Євразії - створити систему стабільного розвитку і стабільних темпів економічного росту", - сказав Янукович, виступаючи у вівторок на засіданні Восьмого економічного міжнародного форуму в Санкт-Петербурзі.

За його оцінкою, ріст ВВП країн, що формують ЄЕП (Росія, Україна, Білорусія, Казахстан), за останній рік досяг 8,5%. "Звучить значно переконливіше, ніж аналогічні цифри в країнах Євросоюзу", - підкреслив Янукович.

Він визнав, що створення зон вільної торгівлі в рамках ЄЕП поки стикається з труднощами. "Поки створення таких зон є проблемою", - сказав український прем'єр.

"Ми схильні вважати, що створення зон вільної торгівлі без вилучень і обмежень є першим кроком по створенню ЄЕП, що надалі дозволить краще захищати наші права в рамках Світової організації торгівлі", - відзначив Янукович.

РІА Новини



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування