Кучма наказав Васильєву і Смешку контролювати Ярошенка

Вівторок, 15 червня 2004, 11:33
Президент України Леонід Кучма скасував розпорядження про обмеження контролю за діяльністю податкових органів з боку інших правоохоронних структур, зокрема, Служби безпеки України і Генеральної прокуратури.

"Я скасував розпорядження, що ви самі себе перевіряєте. Колись Микола Янович (Азаров, який був главою ДПАУ) мене умовив, що ви самі порядок наведете у себе. Із сьогоднішнього дня ви - під пильним поглядом СБУ і Генпрокуратури", - сказав Кучма у вівторок у Києві, виступаючи перед активом Державної податкової адміністрації.

Президент відзначив, що в минулому році у відношенні податківців було заведено 112 кримінальних справ, засуджені 17 працівників податкової. За корупційні дії в адміністративній відповідальності 203 посадових особи.

За словами Кучми за п'ять місяців нинішнього року притягнуто до відповідальності вже 135 чоловік.

Президент підкреслив, що більше 40% зроблених злочинів - це зловживання владою або службовим становищем, ще 20% - хабарництво. "Якщо ви самі не здатні, те змушено займатися державу", - сказав Кучма.

Кучма у вівторок також представив активові Державної податкової адміністрації нового керівника цього відомства Федора Ярошенка.

Кучма відзначив, що Ярошенко працював у ДПАУ протягом 6 років на посаді першого заступника голови цього відомства. "Однак особливе значення я додаю тому, що він майже півтора роки обіймав посаду першого заступника міністра фінансів", - сказав президент.

Глава держави наголосив на необхідності забезпечити злагоджену роботу усіх фіскальних органів. "Часу на розгойдування зовсім немає. Ситуація в податковій і бюджетній сферах далека від ідеальної", - підкреслив Кучма.

Президент подякував за роботу екс-голови ДПАУ Юрія Кравченка, відзначивши, що він багато зробив для наповнення бюджетів як минулого, так і нинішнього років.

Як повідомлялося, Ярошенко був призначений на цю посаду 11 червня замість Кравченка, який очолював ДПАУ останні півтора року.

До останнього часу 54-літній Ярошенко працював першим заступником міністра фінансів (з липня 2003 року). З лютого 2003 року був держсекретарем Мінфіну. У 1997-2003 роках був першим заступником глави ДПАУ. (З жовтня 1996 по листопад 2002 року ДПАУ очолював нинішній перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров) .

11 червня президент прийняв відставку Кравченка з посади глави ДПАУ. Таке рішення було прийнято після наради з питань ПДВ, що президент провів у п'ятницю. На нараді Кучма покритикувала економічний блок уряду за незадовільну ситуацію в сфері ПДВ.

Кравченко очолював ДПАУ з грудня 2002 року. З грудня 2001 року він працював главою Херсонської обласної держадміністрації. До цього займав посаду міністра внутрішніх справ країни з липня 1995 року по березень 2001 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

КУЧМА ПРИЗНАЧИВ ГЛАВОЮ ДПАУ ЛЮДИНУ АЗАРОВА

КУЧМА ПРИЙНЯВ ВІДСТАВКУ КРАВЧЕНКА. ДПАУ ТИМЧАСОВО ОЧОЛИТЬ МЕДВЕДЧУК?

ПІД "РОЗДАЧУ" КУЧМІ ПОТРАПИЛИ АЗАРОВ І КРАВЧЕНКО

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування