Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну в липні можуть "присусідити" до Євросоюзу

Вівторок, 15 червня 2004, 13:50
Європейська комісія має в липні затвердити плани дій з країнами-сусідами Євросоюзу.

Про це заявила одна з представниць виконавчого органу ЄС Міхаела Додіні, виступаючи в понеділок на конференції у Центрі європейських політичних досліджень.

Єврокомісія закінчує підготовку планів дій з першими сімома країнами-сусідами, сказала Додіні, повідомляє радіо "Німецька хвиля".

До їхнього числа входить і Україна. Восени ці документи має схвалити Рада Євросоюзу, після чого плани дій буде розглянуто в Україні та інших сусідніх з ЄС державах.

За словами представниці Єврокомісії, після цього плани дій можна буде втілювати в життя. Новим сусідам розширеного Євросоюзу за певних умов пропонується брати участь у єдиному ринку.

За словами Додіні, Єврокомісія сподівається, що частка сусідніх країн на єдиному з ЄС ринку заохотить економічні реформи в цих державах.

Чиновниця нагадала, що Єврокомісія надасть суттєву технічну й фінансову допомогу для інтеграції межуючих з ЄС країн у єдиний ринок. Додіні сказала, що Єврокомісія перевірятиме, який прогрес робитимуть країни:

"Плани дій переглядатимуться кожні два роки, і Євросоюз робитиме звіти щодо поступу країн у тій чи іншій галузі", - зазначила представниця ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...