Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін: Україна може інтегруватися в Європу тільки з Росією

Вівторок, 15 червня 2004, 14:52
Посол РФ в Україні Віктор Черномирдін вважає, що Росія й Україна зможуть інтегруватися в Європу тільки разом.

"Ми всі - і Росія, і Україна - хочемо інтегруватися в європейські, і в загальносвітові утворення. Однак для цього потрібно зближати наші законодавства. Я вважаю, що Росія й Україна зможуть інтегруватися в Європу тільки разом", - сказав Чорномирдін в інтерв'ю газеті "Російскіє вєсті", текст якого розміщено на офіційному сайті МЗС РФ.

"Впевнений, що підхід, коли говорять про те, що Росія й Україна повинні входити до європейських структур самостійно, поодинці, без врахування інтересів і пріоритетів сусіда, не є правильним. Мову варто вести про те, що Росія й Україна не готові до такого зближення з європейськими структурами", - вказав посол.

Він висловив упевненість, що "ми їм потрібні не менше, ніж вони нам". "Тому вважаю, що ми одержимо членство в європейських утвореннях, але не тоді, коли нас туди покликають, а тоді, коли ми будемо до цього готові. Для цього спочатку потрібно вирішити свої власні проблеми. А серед таких у першу чергу в голову приходить підвищення рівня економічного розвитку і життєвого рівня населення", - відзначив Чорномирдін.

Говорячи про формування Єдиного економічного простору (ЄЕП) Росії, Білорусії, Казахстану й України, посол зауважив, що "це найбільш рішучий крок держав до налагодження реальної інтеграції за останні роки в рамках СНД".

За його словами, урядb чотирьох країн до кінця поточного року мають підготувати пропозиції по створенню зони вільної торгівлі. "При цьому хотів би відзначити, що в нас вона (зона вільної торгівлі) фактично вже давно існує, але живе з визначеними вилученнями й обмеженнями", - відзначив Чорномирдін.

Він зауважив, що для активізації кроків по формуванню зони вільної торгівлі потрібно змінити близько 60 законів у Росії й Україні. "З огляду на масштабність цієї роботи, російський і український президенти запропонували спочатку змінити лише 14 законів. Виправлення до них дозволять відразу вирішити багато питань, у тому числі і по вилученнях в області енергоресурсів: по нафті, газові і конденсатові", - сказав Чорномирдін.

РІА "Новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування