Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пустовойтенко підтримає не "єдиного кандидата", а "спільного кандидата"

Середа, 16 червня 2004, 10:56
Лідер НДП Валерій Пустовойтенко заявляє, що його партія підтримає на виборах "не єдиного, а спільного кандидата".

Таку думку він висловив в інтерв'ю газеті "День", що вийшло в середу.

"Це буде компромісна фігура", - відзначив лідер НДП. "Поки прізвище цієї людини невідоме. Зараз, відповідно до статуту, у регіонах проходять партійні конференції, з рішеннями яких будемо працювати на з'їзді", - додав він.

На питання, чи буде він сам балотуватися в президенти, Пустовойтенко сказав, що партія "однозначно буде брати участь у виборах, а в якій якості — визначить з'їзд".

"Зараз усе залежить від долі політреформи. Якщо проголосуємо законопроект № 4180 з положенням, що продовжує повноваження нині діючого парламенту до 2007 року, — це одна ситуація в партії, якщо вибори відбудуться, як було намічено раніше, у 2006-м, — зовсім інша", - сказав він.

"Переважна більшість низових партійних організацій мою кандидатуру підтримали. Але остаточне рішення, повторюся, ще не ухвалено, з'їзд тільки 10 липня. Яким воно буде, залежить і від мене особисто, і від думки більшості членів партії", - сказав лідер НДП.

Пустовойтенко відкинув обвинувачення в тому, що заява про його намір балотуватися є спробою політичного торгу.

"Ні я, ні наша партія не є предметом торгу, ми не продаємося. Торг доречний тільки на базарі. Іноді, у вільний від роботи час, я заходжу на Владимирський ринок, і якщо вже торгуюся, то завжди звертаю увагу на якість товару", - сказав лідер НДП.

Він також спростував інформацію деяких ЗМІ про те, що напередодні засідання більшості, де Віктора Януковича назвали єдиним кандидатом, у кулуарній розмові з лідером НДП Леонід Кучма сказав, що не має наміру до кінця підтримувати Януковича.

Відповідаючи на питання, ким він бачить себе при президенті Ющенку або Януковичу, Пустовойтенко сказав: "А що, їх обрали вже? У нашій країні може за день трапитися таке, що перевернеться весь існуючий порядок, так що давайте не будемо загадувати".

"Хотілося б побачити політичне обличчя кожного кандидата, тільки тоді можна було б намічати якусь стратегію. А хто, де і як буде працювати — подивимося. Поки мені подобається працювати головою парламентського комітету, почуваю себе на своєму місці".

Пустовойтенко також сказав, поки рано говорити про формування єдиної партії на основі НДП і ПППУ.

"Бренд Народно-демократичної партії унікальний, і ми не збираємося від нього відмовлятися. Відзначте: сьогодні він популярний, багато партій роблять приставку до назви — "народна". Зараз поки рано говорити про стратегії на 2006 рік: дуже багато чого залежить від президентських виборів", - сказав він.

Читайте також:

ПУСТОВОЙТЕНКО ВИРІШИВ ПІДТРИМУВАТИ ЯНУКОВИЧА

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування