Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СИМОНЕНКО ХОЧЕ ОБИРАТИ ПРЕЗИДЕНТА ПАРЛАМЕНТОМ

Середа, 16 червня 2004, 10:59
Лідер КПУ Петро Симоненко переконаний, що необхідно повернутись до ідеї обрання президента України парламентом.

В інтерв`ю агентству УНІАН Симоненко зауважив, що на його думку багато з тих, хто вже почав хвилюватись за перебіг президентської кампанії, а отже за її наслідки має повернутись і подумати над ініціативою комуністів про обрання президента парламентом.

Симоненко підкреслив, що в умовах, коли сьогодні два клани ділять між собою країну приватизують "Криворіжсталь", вже ведуть розмову про приватизації "Укррудпрому", "Укртелекому" та інших стратегічних підприємств, то все ж таки можливо варто перейти до парламентсько-президентської республіки і обирати президента парламентом, а всю повноту влади передати парламенту і уряду.

Це необхідно, за словами Симоненко, для того, щоб залишити для українського народу десятки мільйонів гривень і пустити їх на пенсії, зарплати та багато іншого, що дозволить підвищити соціальний рівень населення.

Симоненко зазначив, що через конституційну комісію запропонує парламенту розглянути це питання.

За його словами, шанси підтримки цієї пропозиції та і взагалі політичної реформи на сьогодні є, але все залежатиме від того "на що будуть зорієнтовані клани".

При цьому він зауважив, що більшість сьогодні не може визначитись щодо підтримки політичної реформи у зв`язку з тим, що поки не дана відповідь, чи піде на вибори Леонід Кучма чи не піде, в якому статусі піде на вибори Віктор Янукович – кандидатом від партії "Регіони України" чи при підтримці всіх політичних сил, що входять сьогодні до більшості.

Представники "Нашої України", на думку Симоненка, не будуть підтримувати політичну реформу, оскільки хочуть мати всі повноваження після президентських виборів – "вони не думають про те як далі буде розвиватися процес демократизації суспільства, а думають як використати важелі й повноваження для власних інтересів", - сказав Симоненко.

Тому, зауважив він, сьогодні "Наша Україна" і пропонує проект, який нічого не дає українському народу. Він назвав проект 3207-1 поверховим і таким, що не відповідає позиції комуністів про необхідність радикальної зміни політичної ситуації в державі, як можливі зміни і соціально-економічної ситуації у державі.

"Ті хто сьогодні думає про шапку Мономаха пропонують ті проекти, які нічого не дають, а я б сьогодні запропонував глибше і радикальніше піти на зміни до Конституції", – наголосив Симоненко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування