Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко не знає про розподіл посад у Ющенка. Сам він готовий пожертвувати життям

Четвер, 17 червня 2004, 12:48
Зняття Юрія Кравченка з посади керівника ДПАУ є "дуже великим позитивом", бо під його керівництвом податкова адміністрація перетворилася на один із найкорумпованіших органів державної влади.

Про це заявив голова бюджетного комітету парламенту Петро Порошенко в інтерв'ю газеті "Україна молода".

"Проблема не в персоналіях, а в тому, що Юрій Федорович як людина iншої професiї абсолютно не розбирався ні в податковому обліку, ні в особливостях функціонування податкової адміністрації. А суто організаційними засобами досягти якихось ефективних результатів у забезпеченні наповнення державного бюджету неможливо", - сказав Порошенко.

"Завдяки зусиллям таких собі "архаровців" на зразок пана Гриба, котрий був заступником Кравченка і за своїми обов'язками безпосередньо відповідав за правильність даних, на базі яких із держбюджету відшкодовується ПДВ, у податковій системі України склалася ситуація, за якої отримати відшкодування ПДВ з державного бюджету, не давши хабара потрібній людині, було неможливо", - заявив голова бюджетного комітету Верховної Ради.

За словами Порошенка, "про те, що без грошей отримати відшкодування ПДВ неможливо, знала вся країна".

"Створено навіть ринок із загальновідомими "цінами": "чистий" ПДВ, тобто той, який відповідно до законодавства підприємству справді треба відшкодовувати, "коштує" 25-30 відсотків, що йдуть у кишеню хабарників, а "брудний" — такий, що не надходив до держбюджету й існує тільки на папері, "тягне" на хабар до 50 відсотків", - пояснює народний депутат.

"Звісно, зрештою за таких умов кожен чиновник "навчився" самостійно, без Верховної Ради, без уряду та Міністерства фінансів ухвалювати рішення про виплату з бюджету десятків, а то й сотень мільйонів гривень", - продовжує він.

Порошенко заявив, що в Україні приховують доходи бюджету. За його словами, коли він очолив бюджетний комітет, держбюджет становив 42 мільярди гривень, сьогодні – 55, а "за три роки він становитиме 70 мільярдів, хоч як би мені й нашій команді не заважали".

"Ми зробимо все, щоб вивести всі кошти з тіні й спрямувати їх у бюджет. Більше того, я вас запевняю: буде президентом Ющенко — буде бюджет 100 мільярдів. Тобто фактично подвоїться проти нинішнього", - запевняє Порошенко, підкреслюючи, що це "абсолютно реально".

За його словами, "не таємниця, що сьогодні ні Суркіс, ні Медведчук, ні представники "донецьких" просто не платять податки, причому на законній основі", бо "намалювали собі території пріоритетного розвитку, вільні економічні зони або ще щось, і мають індульгенції".

На питання про можливу поразку "Нашої України" на президентських виборах, Порошенко відповів, що "це просто неможливо, тому що це буде трагедією не для Порошенка, а для держави".

"Особисто я насправді дуже щаслива людина, бо маю чудову родину, бо маю що їсти й пити, бо відбувся як професіонал. Але я готовий пожертвувати всім, включно з власним життям, заради того, щоб Україна нарешті стала справді розвиненою державою", - каже Порошенко.

Порошенко назвав "повною дурницею" припущення про те, що "Наша Україна" або оточення Ющенка прагне взяти владу, аби когось провчити.

"От тільки ми вважаємо, що вибори — це змагання, а ті, хто зараз при владі, вважає, що це війна...", - зазначив він.

Заперечивши чутки, що у "Нашій Україні" вже розподілено всі посади у випадку перемоги, Порошенко додав: "Особисто я вже давно міг обіймати дуже високі владні посади, бо мав достатньо таких пропозицій. А натомість маю навіть більше проблем, ніж очікував, зате при цьому в мене чисте сумління".

Говорячи про "5 канал", яким він володіє, Порошенко сказав, що уже зараз є випадки, коли керівництво в областях вимагає від операторів місцевих кабельних мереж припинення трансляції "5 каналу".

Попри те, за його словами "5 канал" вистоїть. "Ми його захистимо", - сказав Порошенко.

За його словами, навіть без кабелю "5 канал" на сьогодні покриває 45 відсотків території України, і його мають змогу дивитися понад 60 відсотків виборців. Разом з тим, розширити покриття зараз нереально.

"Що вже казати про простих "кабельників", якщо навіть з Національної ради з питань телебачення та радіомовлення позвільняли тих, хто голосував за надання ліцензії "5-му каналу", - сказав Порошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування