Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Австрії заснували нагороду для українських журналістів

Четвер, 17 червня 2004, 17:01
Австрійське представництво міжнародної журналістської організації "Репортерів без кордонів" встановило нагороду "Свобода слова-2004 - сигнал для Європи" для журналістів країн - нових сусідів Європейського Союзу: Білорусі, Молдови, Румунії та України.

Про це говориться в прес-релізі, поширеному організацією.

Нагорода встановлюється для журналістів, які не досягли 40 років. Зразки журналістських робіт (друковані статті, теле- і радіорепортажі тощо) повинні складатися з оригіналу та авторизованого перекладу англійською.

"Свобода слова й різноманітність поглядів є основою кожної демократії. Вони гарантовані Статтею 19 Конвенції Прав Людини ООН і Європейською Конвенцією захисту прав людини і головних свобод. Інформація, свобода слова й різноманітність поглядів – це головне право, яке людство виборювало протягом тривалого часу", - зазначається в повідомленні.

До журі конкурсу увійшли колишній представник OSCE з питань свободи слова Фраймут Дуве, експерт з проблем Центральної та Східної Європи Крістін фон Коль, президент організації "Ув’язнені журналісти" (Стокгольм) Моніка Неглер-Вітгенстайн, посол Австрії в США Єва, Новотни, колишній секретар міністерства закордонних справ Австрії Альберт Роан.

Останній термін подання конкурсних робіт – 15 вересня 2004р. Презентація нагороди відбудеться в січні 2005 р. у Відні, Австрія. Нагорода становить 15 000 євро і стала можливою завдяки підтримці банку ОMV.

Контактні координати: Margaretenstraße 70, A-1050 Wien

E-mail: info@rog.at

http://www.rog.at


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...