Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд Януковича тихо "позичив" ідеї Ющенка, Пинзеника й Терьохіна

Четвер, 17 червня 2004, 18:46
Верховна Рада прийняла у четвер урядовий Закон "Про внесення змін у державний бюджет на 2004 рік", яким скасовуються попередні норми про оподаткування преси та книговидання.

Однак представники фракції "Нашої України" наголошують, що цей закон був списаний з раніше розробленого проекту закону депутатів Ющенка, Пинзеника й Терьохіна. Про це говориться в коментарі, поширеному прес-службою партії "Реформи й Порядок".

"Цей закон "повністю – буква в букву, кома в кому – списаний з розробленого депутатами "Нашої України” Віктором Ющенком, Віктором Пинзеником та Сергієм Терьохіним "Закону України про внесення змін до деяких Законів України щодо підтримки друкованих засобів масової інформації та книговидавничої справи в Україні" (N 4462-2)", - говориться в повідомленні.

У законі "Нашої України" йшлося про відновлення державної підтримки та внесення з цією метою змін до Бюджету. Також закон скасовував попередні рішення уряду про надмірне оподаткування ЗМІ у галузі книговидавничої діяльності.

"У зв’язку з тим, що всі ці норми "буквально" були включені урядом в закон "Про внесення змін у державний бюджет на 2004 рік", то поданий раніше законопроект Ющенка, Пинзеника і Терьохіна був знятий з розгляду, а переписані слово в слово його положення стали "заслугою" уряду", - зазначається в повідомленні.

Коментуючи прийняття змін до закону про бюджет депутат Терьохін сказав: "Уряд, який наприкінці минулого року почав оподатковувати пресу й книговидавництво, сьогодні стає "захисником інформації", але в спосіб, далекий від норм моралі – він просто передирає текст нашого Закону!".

На думку народного депутата, цього б не сталося, якби Бюджет приймався відповідно до регламенту і до Бюджетного кодексу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування