Медіа Рабіновича образилися на УНІАН за пилосос ціною 12 гривень

П'ятниця, 18 червня 2004, 12:29
Головний редактор "Столичных новостей" Володимир Кацман відкидає будь-які звинувачення з боку УНІАН щодо несанкціонованого використання новинної стрічки агенції газетою "Столічка".

Про це він заявив в коментарі Інституту масової інформації.

Головний редактор запевнив, що в редакції збережені всі угоди з УНІАН щодо умов співпраці.

"Ми вважаємо, що вчора (16 червня - ІМІ) в дуже незручний час економічної та політичної ситуації в країні, коли існують певні труднощі зі свободою слова в Україні, з боку УНІАН було зроблено спробу внести чвари у наше журналістське братство", - констатував у розмові з кореспондентом ІМІ головний редактор "Столичних новостей".

"Суть претензії просто смішна і керівництво УНІАН про це знає. У нас міжнародна медіа-група, частиною якої є видавничий дім "Столичные новости". Ця медіа група має з УНІАНом багаторічні, проплачені та поновлювані угоди щодо використання інформаційної стрічки", - зазначив він.

Кацман додав, що ця стрічка використовується у Інтернет-виданнях видавничого дому, а "Столичка" бере інформаційну базу, зокрема, сайту MIGnews.com.ua, де завжди містяться посилання на джерела інформації.

"Тому в "Столичке" ми просто зазначаємо, що вся інформація взята з цього сайту, а робити вторинне посилання вважаємо зайвим", - додав він.

За словами Кацмана, "очевидно, що "Столичка" комусь не подобається і вони вийшли знайшли привід, використовуючи колег з УНІАНа на знищення конкурента".

"Нам здається, що це робиться з недуже шляхетною метою", - розповів Володимир Кацман.

Він зазначив, що УНІАНу декілька разів телефонували комерційному директору СН і питали, на кого підписуються новини, зауваживши, що якщо до них є претензії, то у рамках угоди вони вирішуються.

Крім того, за словами пана Кацмана, днями до редакції газети надіслали подарунок - старий пилосос. "Найближчий антиквар повідомив, що він коштує не більше 12 гривень", - розповів редактор. Додавши при цьому, що це виглядає дуже образливо.

Днями керівництво інформаційного агентства УНІАН оголосило про намір звернутися із позовом до Господарського суду Києва до видавничого дому "CN-Столичные новости" за несанкціоноване та некоректне використання інформації агентства.

Головний редактор УНІАН Олександр Харченко оголосив про започаткування агентством премії "Золотий пилосос".

Премію вручатимуть ЗМІ, які допускають несанкціоноване використання інформації інших ЗМІ без жодних посилань та укладання відповідних угод про передплату.

За його словами, премію названо саме "Золотим пилососом" за банальною асоціацією: по-перше, видання, які її отримають, "висмоктують" чужу інформацію як пилососи; по-друге, використання чужої інформації без будь-яких затрат на її виробництво є справді "золотим" в комерційному плані. Яскравим прикладом такого "пилососу" Харченко назвав саме "Столичку",

На сьогоднішній день редакція "Столички" не отримала повідомлення про позовну заяву. Володимир Кацман також сказав, що з боку агенції не було жодних спроб досудового вирішення ситуації.

Читайте також:

УНІАН судитиметься із "Столичными новостями" Рабиновича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...