Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БАНКОВА ЗВИНУВАЧУЄ ЮЩЕНКА-ПОЕТА У ДИСКРЕДИТАЦІЇ УКРАЇНИ. А Медведчук просто висловлює думки

П'ятниця, 18 червня 2004, 13:49
Адміністрація президента звинувачує лідера "Нашої України" Віктора Ющенка у використанні технологій дискредитації України.

Під час щотижневого брифінгу заступник глави АП – керівник головного аналітичного управління Василь Базів розкритикував заяву Ющенка, який у інтерв'ю "Громадському радіо" попередив про можливість державного перевороту під час виборів президента.

"Шановний народний депутат вважав державним переворотом імовірність зняття його з виборів", - сказав Базів.

Базів додав: "Я як професійний політолог можу вести професійну розмову. Що таке державний переворот? Давайте заглянемо в політологічний словник: "Це корінна зміна у державному житті, свідомо задумана і здійснена противниками існуючого ладу в обхід прийнятих демократичних процедур зміни влади".

"Як бачите, на городі бузина, а в Києві – дядько. Так можна прокоментувати рівень кваліфікації таких тверджень", - сказав Базів.

"Чоловік [Ющенко] зробив заяву – образну, метафорістичну... Висловився як поет, а на Заході цитують і сприймають за чисту монету. Це є технологією дискредитації України", – заявив Базів.

За його словами, щоб кандидата в президенти не зняли з реєстрації, "треба просто акуратну сумлінно заповнити папери, не треба лякати народ".

"Народ, який пережив національно-визвольну революцію 1989-91 років, який пережив корінну трансформацію соціал-економічного укладу з 60% падіння економіки – народ такими заявами не залякаєш", - сказав заступник глави АП.

Він додав, що останнім часом "політики захопилися лексикою троцкізму зразка 1917 року: Переворот! Повстання! Замах! Революція!"

"Президентська кампанія ще не почалася, а уже така істерика! Ранувато! Це не від упевненості у своїх силах, а навпаки", - сказав Базів.

На уточнююче питання, чим є його коментар на адресу Ющенка, Базів сказав: "Це позиція адміністрації президента, і президента, і моя. Я ж оприлюднюю не власні думки".

"Позиція президента полягає в тому, щоб не здійснювати ескалацію ненависті в суспільстві. Бо і після виборів життя буде продовжуватися. І ми повинні провести цю кампанію відповідально", - сказав заступник глави АП.

"І коли ми проголошуємо сентенцію, повинні пам'ятати, що нас слухають 50 мільйонів. І щонайменше не треба вводити в оману чи залякувати неіснуючими загрозами 50 мільйонів громадян винятково стабільної європейської держави", - резюмував Базів.

Водночас, на прохання журналістів прокоментувати фразу глави АП Віктора Медведчука, що "Ющенко не буде президентом", Базів сказав: "Медведчук має право висловлювати свої погляди і переконання. В даному випадку про це іде мова. Людина так думає, вона працює в демократичному суспільстві, так що це все нормально".

"Українська Правда"

Читайте також саме інтерв'ю Ющенка "Громадському радіо":

Ющенко: "Ми не виключаємо, що влада піде моделлю державного перевороту"

Читайте також:

Медведчук: Ющенко не стане президентом. Я вітатиму, якщо він підтримає кандидата від більшості

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...