Ющенко вимагає від Смешка зупинити провокаторів з певних політичних сил

П'ятниця, 18 червня 2004, 14:15
Віктор Ющенко вимагає від Служби безпеки України знайти та покарати виконавців та замовників нападів на Російський культурний центр у Львові.

Про це йдеться у листі, який Ющенко у п'ятницю направив Голові СБУ Ігорю Смєшку - повідомила прес-секретар лідера "Нашої України" Ірина Геращенко, передає персональний сайт Віктора Ющенка.

"Регулярність та резонансність зазначених злочинів ставить під сумнів "хуліганську" версію, якою оперує міліція, - пише Ющенко. - Йдеться про провокації, за якими стоять певні політичні сили, зацікавлені в розпалювані міжнаціональної ворожнечі, дестабілізації ситуації в державі"

Будь-які спроби порушити міжнаціональний мир та злагоду, на думку Ющенка, загрожують національній безпеці України, правам та свободам людини. Саме тому, на його думку, СБУ має підключитися до розслідування й "дати по руках тим, хто хоче розіграти національну карту".

Як нагадала прес-секретар Ющенка, раніше він "публічно, через засоби масової інформації, звертався до МВС із вимогою надати Російському культурному центру та магазину російської книги у Львові цілодобову охорону з метою належного захисту та профілактики провокацій".

"Але керівництво МВС, як відомо, зайнято іншими, неприродними для міністерства функціями, далекими від охорони правопорядку", - додала Геращенко.

Ющенко раніше вже звертав увагу керівника СБУ на факти розпалювання міжнаціональної ворожнечі. У телефонній розмові з Ігорем Смєшком, яка відбулася 26 травня, він вимагав "адекватно відреагувати на провокації, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі і знайти ті сили, які за цим стоять".

Тоді приводом для розмови, яку Ющенко схарактеризував як конструктивну, стали акти вандалізму на Куренівському цвинтарі у Києві, де було зруйновано єврейські могили.

Нагадаємо, що 17 березня Ющенко підписав угоду про співпрацю та взаємодію з Конгресом національних громад України.

Як заявив тоді Ющенко, "дуже важливим завданням є недопущення використання гасел, які провокують ворожнечу між етнічними та мовними групами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...