Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВІЛЬ ОБІЦЯЄ НЕ ОПРИЛЮДНЮВАТИ ПЛІВКИ МЕЛЬНИЧЕНКА

П'ятниця, 18 червня 2004, 15:19
Колишній консул України в Мюнхені Володимир Цвіль заявляє, що виступає проти появи непередодні виборів будь-яких плівок Мельниченка.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді", коментуючи прес-конференцію депутата Юрія Луценка, який напередодні попередив про можливе оприлюднення через Цвіля змонтованих записів.

"Плівки не повинні впливати на хід виборів – ні фальшиві, ні справжні", - сказав Цвіль "Українській правді".

"Компромат, які б властивості він не мав і яким би чином не був отриманий, не повинен бути головним знаряддям у боротьбі за президентське крісло. Оскільки наперед закладається фундамент руйнування, а не творення, і це ми вже проходили", - вважає Цвіль.

"Претенденти на посаду глави держави повинні представити народу свої програми, команди, які будуть її втілювати, а не компромат", - стверджує він.

На питання, чи буде він оприлюднювати які-небудь плівки, Цвіль сказав: "Я ніколи це не робив і не буду робити". Уточнюючи, чи передавав він комусь запису, екс-консул сказав: "Ні".

Коментуючи заяву депутата-соціаліста, Цвіль поцікавився, чи узгодив Луценко виступ з лідером СПУ Олександром Морозом.

"Для рядових членів СПУ хочу повідомити, що на якомусь етапі нині активний діяч партії пан Рудьковский і компанія використовували охоронця в особистих інтересах і продовжують робити це, мабуть, донині", - сказав він.

"Можливо, що вони сьогодні погоджують свої дії з СДПУ(о). Після мого виходу в ефір ця компанія заметушилася", - припустив Цвіль.

"Прес-конференція Луценка – це попереджувальна акція, але пов'язана аж ніяк не з можливою появою фальшивих записів, а зі страхом, зв'язаним з можливим викриттям ролі окремих керівних членів СПУ в касетному скандалі", - вважає Цвіль.

Він також підтвердив, що "керівництву СПУ дійсно не було заздалегідь відомо про мої заяви в ефірі".

"Я їх робив від свого імені. З жовтня 2002 року з переходом на дипломатичну роботу відповідно до закону про дипслужбу я призупинив членство в СПУ і дотепер його не поновив", - повідомив Цвіль.

"Майору Мельниченку я бажаю подальших успіхів в обробці всіх зроблених ним записів, тому що останнім часом у цій шляхетній справі спостерігається явний застій", - сказав Цвіль.

Цвіль також сказав, що він заяву самого Мельниченка про можливе оприлюднення фальшивок через нього ніде не чув і не читав. "Якщо таке буде – природньо, я з задоволенням на неї відповім. Мова йде про перевезення мною фонотеки з України на захід Європи, а також можливої появи фальшивих плівок", - сказав Цвіль.

Як відомо, у четвер соціаліст Юрій Луценко заявив, що Мельниченко попросив його оприлюднити заяву, що він не передавав ніяких записів Цвілю. Мельниченко також попередив про кампанію, що готується, щодо дискредитації зроблених ним у кабінеті президента України записів.

Луценко стверджує, що в Україні розгорнута кампанія з дискредитації записів, зроблених Мельниченком, зокрема, до Мюнхену вже "відправилася у відрядження" конкретна людина і там будуть розроблені механізми такої дискредитації.

Він також повідомив, що керівництву Соцпартії, членом якої є Цвіль, не було відомо про його дії. "Рішення (щодо перебування в рядах СПУ) по Цвілю буде прийнято після вивчення обставин і зустрічі з ним", - сказав Луценко.

Читайте також:

МЕЛЬНИЧЕНКО ПОПЕРЕДЖАЄ ПРО ФАЛЬШИВІ ЗАПИСИ. Він нічого не передавав Цвілю

Мельниченко: Ні Марчук, ні Радченко, ні Смєшко, ні навіть Медведчук не були присвячені в механізм і процес записів у кабінеті Кучми

Ще один учасник касетного скандалу

ГЕНПРОКУРАТУРА ДОПИТАЛА ЦВІЛЯ, і з'явилося просування у справі Гонгадзе

ЦВІЛЬ СТВЕРДЖУЄ, ЩО ДЕРКАЧ ВРЯТУВАВ ЖИТТЯ МЕЛЬНИЧЕНКА

Цвіль закликає Марчука, Смєшка і Радченка піти у відставку. Шатковського вже і так звільнили

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування