Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На батьківщині Януковича примушують замовкнути опозиційний "Острів"

П'ятниця, 18 червня 2004, 16:39
Видавництво "Донбас" у четвер довело до відома редакцію єдиного опозиційного регіонального щотижневика "Острів", що з цього дня більше не буде друкувати газету.

Про це в п'ятницю повідомила редакція щотижневика "Острів".

У листі, відправленому факсом, причиною відмови названа велика завантаженість устаткування і часта поломка друкованих машин, повідомляє "Острів", підкреслюючи, що вони виявилися єдиним виданням, якому "не знайшлося місця на верстатах друкарні".

У повідомленні говориться, що директор друкарні Олександр Грицюк у телефонній розмові з редактором "Острова" Євгенієм Талишевим заявив про відсутність будь-яких інших причин, крім технічних, для розірвання договору.

Також у документі "Острів" розповідає, що вони були єдиним виданням, кому ще 15 червня за кілька годин до здачі чергового номера, повідомили про підвищення тарифів на типографські послуги більше, ніж у 1,5 рази – на 63%.

Нагадаємо, що "Острів" – єдина регіональна опозиційна газета, яка зайняла 2-е місце по популярності серед жителів Донецької області в номінації суспільно-політичних видань (опитування проводилося на початку червня цього року Фондом соціальних досліджень за замовленням обласного союзу журналістів).

"Видавництво "Донбас" – не перше, яке відмовило "Острову" у типографських послугах", - повідомляє редакція.

"У листопаді минулого року в такому ж однобічному порядку, через аналогічні "технічні" причини і тільки з газетою "Острів" відмовилося виконувати умови договору найбільше в області видавництво "Донеччина", - говориться в повідомленні.

"Оголошення "бойкоту" пішло відразу після виходу у світ номера, присвяченого розслідуванню обставин "Жовтневого кримінального путчу" (так журналісти назвали шабаш у Донецьку, влаштований 30-31 жовтня на честь з'їзду "Нашої України", який не відбувся,)", - стверджує редакція.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування