Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин захоплений "блискучим" Януковичем. Але обурений звільненнями соратників

П'ятниця, 18 червня 2004, 19:21
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що прем'єр-міністр Віктор Янукович "блискуче" освоївся на посаді прем'єр-міністра і ефективно працює.

"Я переконаний, що не можна говорити, що остаточно розкрився потенціал (Януковича)", - сказав Литвин на прес-конференції у п'ятницю в Донецьку.

На думку Литвина, Януковичу як керівникові виконавчої влади "не просто було зробити за такий короткий період" те, що він зробив. Як мінімум рік необхідний людині для того, щоб освоїтися. "Прем'єр зробив це блискуче", - вважає спікер.

Підтвердженням цьому є злагоджена робота Кабінету міністрів і Верховної Ради, збільшення державного бюджету, сказав Литвин, додавши, що за останні роки бюджет збільшився на 15 млрд. грн.

Це свідчення того, що "уряд працює ефективно, і повністю освоїв ситуацію в країні".

"У нас є всі підстави, щоб дивитися на співпрацю уряду і Верховної Ради оптимістично на 2005 рік", - сказав Литвин, підкресливши, що, передусім, це стосується ухвалення держбюджету на 2005 рік. "Головне - забезпечити стабільність і спадкоємність", - зазначив він.

У той же час, зі слів Литвина, необхідно враховувати досягнення й напрацювання попередніх урядів. Однак він підкреслив: "Головне, що цей уряд не зосередився на тому, що почав критикувати своїх попередників. Це приклад, як необхідно працювати всім нам".

Коментуючи на прохання журналістів заяви лідерів парламентської фракції НАПУ Михайла Гладія і Катерини Ващук про здійснюваний тиск на членів партії на місцях і в зв'язку з цим можливість виходу фракції з більшості, Литвин сказав, що це питання обговорювалося в четвер на її засіданні.

"Якщо це триватиме й далі, то фракція залишає за собою право відповідним чином діяти", - сказав він.

"Не може кожний новий керівник, коли він приходить в область, заявляти відразу, що у мене зовсім інша політична орієнтація і напиши заяву, інакше ти не вийдеш з цього кабінету - вийдеш в іншому напрямку", - сказав спікер, підкресливши: "Час зупинити такий підхід розподілу на зручних і незручних керівників".

Необхідно виходити з того, що "ми живемо в одній країні і треба знаходити взаєморозуміння, працювати на результат, а не щоб відразу проводити розставляння зручних людей", - сказав спікер.

На думку Литвина, передусім необхідно виходити з критеріїв професіональності, а вже потім брати до уваги його політичні симпатії.

"Не може бути прихованого і відкритого переслідування людей під приводом того, що вони не влаштовують когось, і для того, щоб скласти для себе вдалу команду", - відмітив він.

"Спостерігати далі за цим ніхто не збирається, незважаючи на те, що будуть говорити, що будуть писати", - заявив Литвин.

Як повідомлялося, у п'ятницю про позицію фракції заявив з трибуни парламенту Михайло Гладій. З його слів, керівництво Львівської, Чернівецької і Закарпатської обладміністрацій звільнило представників НАПУ, також зняти з посади збираються представника аграріїв у Вінницькій обладміністрації, де нещодавно було призначено нового губернатора - члена фракції СДПУ(о) Калетника.

Один з лідерів фракції НАПУ Екатеріна Ващук також повідомляла в п'ятницю, що фракція може вийти зі складу парламентської більшості, якщо не припиняться звільнення з посад членів партії. За її словами, останнім часом з посад керівників обласних лісових господарств було звільнено трьох чоловік, "на черзі ще двоє".

Як відомо, у червні з'їзд Народної аграрної партії України обрав головою партії спікера Верховної Ради Литвина. Зараз фракція НАПУ налічує 21 депутата.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ПАРТІЯ ЛИТВИНА ПОГРОЖУЄ ВИЙТИ З БІЛЬШОСТІ

Заступник Медведчука перевірить, чому СДПУ(о) тисне на партію Литвина

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
Усі новини...