Статтю про Ющенка підмінили, а перед цим знищили тираж газети

Субота, 19 червня 2004, 16:13
Напередодні довиборів у 151 окрузі на Полтавщині було підмінено статтю в газеті "Життя і слово", де розповідалося про приїзд на округ лідера "Нашої України" Віктора Ющенка.

У номері від 16 червня 2004 районна газета "Життя і слово" розмістила репортаж про візит Ющенка в Карлівку із фотографіями. На одній із них Ющенка було зображено разом із кандидатом від "Нашої України" Олександром Куликом.

"Але коли тираж вже надійшов в кіоски та поштові відділення, він несподівано був вилучений і знищений. Замість нього оперативно було виготовлено майже ідентичний", - повідомляється у прес-релізі громадянського руху "Чиста Україна".

"Змін лише зазнала друга сторінка. Стаття про візит Ющенка була скорочена, з неї викинуто більшість світлин. Зокрема в газеті "не стало" Олександра Кулика. Обурений ситуацією, головний редактор газети Сергій Стеценко написав заяву на звільнення. Щоправда, цю заяву не прийняли", - також зазначається у повідомленні.

Джерела, на які посилається "Чиста Україна", стверджують, що наказ про ліквідацію тиражу в усній формі віддав голова Карлівської райдержадміністрації Володимир Слєпцов.

"Чиста Україна" також повідомляє, що з 17 червня ними в 151 окрузі проводиться роз’яснювальна кампанія, "метою якої є не допустити обрання народним депутатом висуванця від влади та усунути можливості для фальсифікації результатів голосування".

За два дні кампанії "від дверей до дверей" активісти руху побували у більшості населених пунктів округу. В ході спілкування з місцевими жителями з’ясувались численні випадки порушень виборчого законодавства. Особливо це пов’язане із масовою роздачею матеріальних цінностей виборцям від імені провладних кандидатів.

"Українська правда"

Читайте також про вибори на Полтавщині:

Вибори у 151 окрузі ледь не розсварили фракцію "Наша Україна"

Чого чекати від битви під Полтавою

Народний варіант Ющенка

Колінько з`ясувала, що кандидат від влади дурить пенсіонерів


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування