Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДЖЕРЕЛАМ, ЯКІ ДАЛИ "ВИТІК" ПО СПРАВІ ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ", ПОГРОЖУВАЛО МВС

Понеділок, 21 червня 2004, 11:26
Журналіст британської газети "Індепендент" Аскольд Крушельницький заявляє, високопосадові правоохоронці, які передали йому матеріали кримінальної справи Георгія Гонгадзе, побоюються за себе.

В інтерв'ю українській службі Бі-Бі-Сі Крушельницький повідомив, що його джерелам погрожували "декотрі особи з МВС".

За його словами, люди, які передали матеріали, "боялися не лише за свою безпеку, але боялися, що будуть провокації проти їхніх родин".

"І тому вони боялися або не хотіли оприлюднювати ці документи самі, але хотіли таким шляхом дати знати про них", - пояснив Крушельницький появу публікації в "Індепендент".

Як відомо, в суботу "Індепендент" оприлюднила великий витік із матеріалів справи Гонгадзе, де, зокрема, цитувалися допити групи міліціонерів, які слідкували за Георгієм. Вони заявили, що стеження було встановлено за наказом начальника "наружки" МВС генерала Олексія Пукача і самого міністра Кравченка. Також було процитовано допит Ігоря Гончарова, який заявив, що Гонгадзе було убито за наказом Кравченка, який діяв від імені Кучми.

Крушельницький відкинув твердження, що матеріали йому передали джерела, пов'язані з опозицією: "Ці документи не передала опозиція... Люди, які передали ці документи, самі працювали на високих посадах, вони знають, про що говорять".

Крушельницький висловив переконаність, що люди, які передали йому документи, готові давати судові свідчення. "Я переконаний, що вони готові це зробити", - сказав він.

"Ці документи показують, що вже давно були свідки, які говорили про причетність високопосадових осіб до вбивства Ґонґадзе, але дотепер нічого не сталося", - пояснив Крушельницький.

"Я не знаю, чи це спричинить новий судовий процес, але маю надію, що це покаже, що не всі в українському уряді чи в МВС, чи СБУ сидять тихо, і що їм байдуже, що Україна має виглядати перед світом як якась кримінальна країна", - сказав журналіст.

"Це показує, що ця справа, може, не завершиться за тиждень чи за місяць, але її не забудуть", - додав він.

На питання, чи може оприлюднення документів повернути до чесного розслідування справи Гонгадзе, Крушельницький сказав: "Не можу сказати, що вірю, що оприлюднення цих документів якось завершить справедливо цю справу. Ці речі занепокоять багатьох людей, і вони показують, що ця справа не буде забута. Я вірю, що ми будемо знати правду про цю брудну справу".

Читайте також сенсаційний матеріал в "Індепендент":

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднено допити міліціонерів "наружки"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування