Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Боротися з Кучмою на виборах готується Мороз. А Ющенко відправив до нього Порошенка

Понеділок, 21 червня 2004, 12:01
Лідер Соцпартії Олександр Мороз висловив сумнів, що прем'єр Віктор Янукович уже став єдиним кандидатом від влади і не виключає, що Леонід Кучма візьме участь у президентських виборах.

Про це Мороз заявив на вихідних на прес-конференції у Львові, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Проте, за словами Мороза, вирішальний вплив у питанні третього терміну Кучми матиме його зустріч з американським президентом Джорджем Бушем під час самміту НАТО у Стамбулі наприкінці цього тижня.

Лідер СПУ сказав також, що кандидат від соціалістів обов'язково вийде до другого туру президентських виборів. Щоправда, Олександр Мороз не сказав, хто буде кандидатом соціалістів.

Це питання буде вирішуватися 4 липня на черговому з'їзді СПУ, сказав він.

Можливість об'єднання на виборах з Віктором Ющенком та Юлією Тимошенко Олександр Мороз обумовив підтримкою ними внесення змін до Конституції ще до президентських виборів.

В свою чергу лідер "Нашої України" Віктор Ющенко заявив на вихідних у Новій Каховці, що "для того, щоб не повторити помилки 1994 і 1999 років "Нашій Україні", соціалістам і БЮТ треба висунути єдиного кандидата".

Ющенко також зазначив, що зараз йдуть переговори з цими політичними силами. "З Блоком Юлії Тимошенко ці переговори майже завершені, а з Олександром Морозом ще ведуться. "Нашу Україну" в цих переговорах представляє, зокрема, Петро Порошенко", - повідомив лідер "Нашої України".

На запитання щодо конституційної реформи Ющенко наголосив, що позиція "Нашої України" залишається незмінною: "Ми не підтримуємо пропонований владою проект реформи, бо насправді - це є не реформа, а зрада національних інтересів".

"В наших з СПУ підходах до політичної реформи ключова відмінність міститься не у змісті, а часі втілення цих змін, - зазначив Ющенко, - Для нас реформа та вибори – це абсолютно різні речі, які треба розвести в часі".

"Тому конституційна реформа має вступити в дію вже після того, як буде обраний новий парламент з новими повноваженнями, якому буде надано право формувати уряд", - зазначив лідер "Нашої України".

"Проект 3207-1 – це єдиний документ, навколо якого можна вести полеміку. Проект № 4180 - абсолютно ідентичний законопроекту № 4105, який відхилив парламент. Тому повертатися до цього проекту вже не можна", - сказав Ющенко, слова якого наводить прес-служба "Нашої України".

Як відомо, робоча група з проведення політреформи на чолі з першим віце-спікером Адамом Мартинюком рекомендувала до розгляду парламентом саме законопроект №4180.

Читайте також:

ПОЛІТРЕФОРМА ПОЧИНАЄТЬСЯ У СЕРЕДУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...