Ющенко хоче побачити суддів, яким Тимошенко збиралася дати хабара

Понеділок, 21 червня 2004, 12:42
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко звернувся до керівників інших фракцій парламенту з проханням не підтримувати подання Генпрокуратури про притягнення до відповідальності та арешт Юлії Тимошенко.

Про це він заявив під час запису програми на Херсонській обласній телерадіомовній компанії та під час ефіру на радіо "Вік" у Херсоні.

Ющенко прогнозує, що парламент не підтримає подання проти Тимошенко. "Ця авантюра не пройде в українському парламенті", - вважає він.

За його словами, подання є "сумнівним" і "носить явний політично замовний характер", повідомляє офіційний сайт Віктора Ющенка.

Адміністрація президента провела "титанічну роботу і спочатку декілька лідерів фракцій підписалися під документом щодо позитивного голосування", - підкреслив Ющенко і заявив, що для нього "справа честі - звернутися до колег із закликом відкликати свої підписи".

Ющенко нагадав, що лідер НДП Валерій Пустовойтенко та лідер фракції аграріїв Михайло Гладій саме так і вчинили.

Ющенко назвав кон'юнктурним "звинувачення Генеральної прокуратури, підґрунтям для яких є "сумнівна плівка, а доказовими "фактами "служать лише коментарі самої прокуратури". При цьому немає ані заяв суддів, яким намагалися дати хабаря, ані інших доказів, нагадав він.

"Коли два з половиною роки Генеральна прокуратура відмовляється провести експертизу плівок Мельниченка, ідентичність яких визнали десяток компаній зі світовим іменем, а тут за три дні дається вердикт, що плівка недійсна, це змушує читати між рядками", - підкреслив Ющенко.

"Я, роблячи висновки, хочу не засланого козачка слухати, а побачити факти - суддю, якому давали хабар, а він не взяв", - додав він.

Лідер "Нашої України" вважає, що метою цієї акції є розкол опозиції . "В черговий раз звинувачення йдуть проти жінки, рейтинг якої більший, аніж у влади. Але люди все розуміють, і це замовлення спрацює проти самої влади", - переконаний Ющенко.

В той же час, до регламентного комітету Верховної Ради надійшло представлення Генпрокуратури України про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт Тимошенко.

Читайте також:

Кучмісти забули порадитися, арештовувати Тимошенко чи ні

Гапочка не дасть відправити Тимошенко до тюрми, а комуністи ще не визначилися

Фракція Пустовойтенка-Кінаха проти того, щоб Тимошенко арештовували

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...