Висновки газети "Індепендент" про Гонгадзе збіглися із розслідуванням Омельченка

Понеділок, 21 червня 2004, 15:57
Матеріали, оприлюднені у британській газеті "Індепендент", збігаються із висновками слідчої комісії Верховної Ради у справі Гонгадзе.

Про це повідомив у коментарі Інституту масової інформації голова комісії Григорій Омельченко.

"Ось чому я так наполегливо добивався звіту слідчої комісії. Одна справа це в газеті надрукувати, а інша – виступ з трибуни Верховної Ради, де будуть свідчити працівники міліції", - заявив Омельченко.

За словами депутата, у статті в "Індепендент" багато не вказано і про інші експертизи, "якими встановлено, що журнали спеціальні, де фіксувались завдання [зовнішнього спостереження], постраждали, бази були знищені, вирвані листи".

Омельченко також сказав, що звернувся до Генпрокуратури для надання офіційних висновків експертизи, яка підтвердила, що Гончарова було убито в СІЗО.

"Я сьогодні відправив спецпоштою депутатський запит від імені комісії до Генпрокуратури з проханням надати повну інформацію і в тому числі надати копію судово-медичної експертизи у справі Гончарова. Протягом п'яти днів має бути відповідь", - сказав Омельченко.

Як відомо, в суботу "Індепендент" оприлюднила великий витік із матеріалів справи Гонгадзе, де, зокрема, цитувалися допити групи міліціонерів, які слідкували за Георгієм. Вони заявили, що стеження було встановлено за наказом начальника "наружки" МВС генерала Олексія Пукача і самого міністра Кравченка. Також було процитовано допит Ігоря Гончарова, який заявив, що Гонгадзе було убито за наказом Кравченка, який діяв від імені Кучми.

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ВІРИТЬ СТАТТІ В "ІНДЕПЕНДЕНТ" ПРО СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

ДЖЕРЕЛАМ, ЯКІ ДАЛИ "ВИТІК" ПО СПРАВІ ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ", ПОГРОЖУВАЛО МВС

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднено допити міліціонерів "наружки"

ПРОКУРАТУРА ВИЗНАЛА, ЩО ГОНЧАРОВА УБИЛИ В СІЗО


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News