СУД НАД РЕДАКТОРОМ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ" ПЕРЕНЕСЛИ

Понеділок, 21 червня 2004, 16:49
Судове засідання у справі проти редактора інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули перенесене на 19 липня.

Таке рішення у понеділок оголосила суддя Тетяна Остапчук, котра розглядає позов редактора газети "Антена" – помічника заступника лідера СДПУ(о) Валерія Воротніка і тимчасово безробітної Марії Самбур.

Як повідомлялося, у квітні Самбур і Воротнік подали позов до неіснуючої юридичної особи із назвою "Редакція інтернет-видання "Українська правда". Після цього в червні вони подали новий позов, де відповідачами було вказано колишнього керівника радіо "Континент" Сергія Шолоха, автора однієї із статей в "УП" Володимира Бойка, а також Олену Притулу.

Минулого тижня "УП" повернула до суду позов, адресований Олені Притулі, який було знайдено у поштовій скринці офісу інтернет-видання. Підставою для повернення позову стало те, що за вказаною у позові адресою не мешкає редактор "УП".

Згідно з Цивільно-процесуальним кодексом, у позові слід було вказати адресу проживання чи перебування відповідача, і саме туди необхідно надсилати повістку і позов.

На засідання суду в понеділок прийшов один відповідач - журналіст Володимир Бойко.

Представник позивачів Балюк заявив під час засідання суду, що відсутність інших відповідачів є "неявкою без поважної причини". Позивачі виступили із проханням перенести судове засідання, щоб наступного разу з'явилося як відповідач приватне підприємство "Українська правда".

В зв'язку з цим Бойко попросив уточнити, чи вимагають позивачі притягнути Олену Притулу до відповідальності, на що Балюк відповів: "Притягується приватне підприємство та інтернет-видання".

Самбур також підтвердила, що Притула "як фізична особа не притягується". Натомість відповідачами по справі, за її словами, є "приватне підприємство "Українська правда" і інтернет-видання "Українська правда" як поширювач інформації". У той же час Шолох вказаний в позовній заяві "як фізична особа".

На запитання Бойка "Як можна відрізнити, де ви маєте на увазі фізичну особу, а де юридичну особу?" позивачі не змогли дати чіткої відповіді, зіславшись на те, що "це й так зрозуміло".

Згідно з мотивацією Володимира Бойка, обов'язок позивачів – встановити точну адресу відповідача, проти якого спрямовано позов, оскільки розшук відповідачів судом передбачено лише "у справах про розгляд аліментів".

В зв'язку з цим Бойко, у свою чергу, виступив із проханням перенести судове засідання, для того щоб позивачі визначилися, до кого вони позиваються.

Після судового засідання Марія Самбур категорично заявила, що "нічого переписувати" вони з Воротніком не будуть, бо "там (у позові) все витримано".

"Справа в тому, що позивач направляє позовну заяву за адресою відповідача, яка йому відома", - сказала Самбур.

Як прокоментував ситуацію Володимир Бойко, "одна справа, коли Марія Михайлівна (Самбур) давала поради як юрист, і зовсім інша, коли самій доводиться іти в суд і судитися з журналістами, які мають за плечима десятки і десятки виграних справ в судах, і знають як себе поводити".

"Українська Правда"

Читайте також:

Позивачі зняли претензії з "Української правди"?

"Українська Правда" vs Воротнік-Самбур: все йде за планом

Кризові менеджери Медведчука оголосили війну УП

"Українська правда" повернула позов до суду

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
Усі новини...