ГЕНПРОКУРАТУРА: У ВБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ ЗІЗНАВСЯ "ГРОМАДЯНИН К.". Затриманий по іншій справі

Понеділок, 21 червня 2004, 17:34
Слідчі Генеральної прокуратури відпрацьовує на причетність до вбивства Георгія Гонгадзе чоловіка, який стверджує, що саме він вбив засновника "Української правди".

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

У повідомленні зазначається, що слідчо-оперативна група Генпрокуратури "відпрацьовує на причетність до вбивства Георгія Гонгадзе громадянина К."

"В ході допитів цей громадянин заявляє, що був безпосереднім виконавцем вбивства Гонгадзе. Об’єктивно його показання співпадають із обставинами скоєння цього злочину по часу та деяких інших ключових моментах, встановлених слідством. Зокрема, щодо відтинання голови", - зазначає Генпрокуратура.

"Вже раніше громадянин К. притягувався до відповідальності за декілька інших вбивств, поєднаних з відтинанням голови", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Слідчими відпрацьовуються усі без винятку версії щодо осіб, причетних до вбивства Гонгадзе", - зазначає Генпрокуратура.

Жодних інших подробиць у повідомленні Генпрокуратури не міститься.

У прес-службі Генпрокуратури агенції "Інтерфакс-Україна" сказали, що "громадянин К." був затриманий не по "справі Гонгадзе".

Як прокоментувало агенції "Інтерфакс-Україна" повідомлення Генпрокуратури джерело в Службі безпеки України, "СБУ відпрацьовує всі версії по справі Гонгадзе "як бандитські так і міліцейські".

Водночас напередодні в британській газеті "Індепендент" було оприлюднено великий витік із матеріалів справи Гонгадзе, де, зокрема, цитувалися допити групи міліціонерів, які слідкували за Георгієм. Вони заявили, що стеження було встановлено за наказом начальника "наружки" МВС генерала Олексія Пукача і самого міністра Кравченка. Також було процитовано допит Ігоря Гончарова, який заявив, що Гонгадзе було убито за наказом Кравченка, який діяв від імені Кучми.

Раніше українські силові структури уже кілька разів поширювали фальшиві повідомлення про з'ясування осіб, які начебто були вбивцями Гонгадзе. Зокрема, в 2000 році МВС поширила інформацію про діяльність групи бандитів, які нейтралізовували жертв за допомогою ін'єкції, і начебто саме вони могли мати причетність до убивства Гонгадзе.

В 2001 році міністр внутрішніх справ Смірнов заявив, що у вбивстві Гонгадзе "немає жодної політики". Зокрема, начебто було знайдено мертвих бандитів, у яких було знайдено карту поховання тіла Георгія. Саме на них збиралися "повісити" убивство журналіста.

"Українська правда"

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ВІРИТЬ СТАТТІ В "ІНДЕПЕНДЕНТ" ПРО СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

ДЖЕРЕЛАМ, ЯКІ ДАЛИ "ВИТІК" ПО СПРАВІ ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ", ПОГРОЖУВАЛО МВС

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднено допити міліціонерів "наружки"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News