Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці не збираються слухати начальство, коли підуть на вибори президента

Понеділок, 21 червня 2004, 20:44
Майже 60% українців мають намір проголосувати на виборах так, як вважають за потрібне, незважаючи на можливі вказівки представників місцевої влади або керівників підприємства.

Такі результати опитування соціологічної служби Центра Разумкова, були передані "Українській правді" у понеділок.

Опитування проводилося з 28 травня по 3 червня поточного року у всіх регіонах України.

Як повідомив заступник директора соціологічної служби Центра Михайло Міщенко, лише 1,6% респондентів відповіли, що у випадку, якщо представники місцевої влади або підприємства, на якому вони працюють, будуть примушувати їх голосувати проти їхнього вибору, то вони підкоряться і проголосують так, як їм вкажуть.

При цьому 16,0% лише зроблять вигляд, що підкорилися, однак проголосують, як вважають за потрібне; 58,1% - проголосують, як вважають за потрібне за будь-яких умов; 17,3% - не візьмуть участі у виборах; 6,3% опитаних вагалися з відповіддю.

Міщенко також відзначив, що чим нижче освітній рівень респондентів, тим частіше вони схильні піддаватися адміністративному тискові.

Так, серед учасників опитування з початковою освітою готові проголосувати відповідно до вказівки керівництва 10%, тоді як серед осіб із середньо спеціальною або вищою освітою - лише 0,8%.

У ході дослідження було опитано 2020 респондентів старше 18 років у 122 населених пунктах по вибірці, яка репрезентує доросле населення України по основних соціально-демографічних показниках.

Теоретична похібка вибірки (без обліку дизайн-ефекту) - 2,3%.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування