Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожний третій українець - "за" відставку Януковича. А кожний п'ятий - "за" прем'єра Кірпу

Понеділок, 21 червня 2004, 20:56
Серед опитаних в Україні громадян 30,8% українців підтримали б звільнення Віктора Януковича з поста прем'єр-міністра України. 37% висловлюються проти, 32,2% - не мають чіткої позиції з цього приводу.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного соціологічною службою Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова з 28 травня по 3 червня. Було опитано 2020 респондентів, старших 18 років, у всіх регіонах України. Теоретична погрішність вибірки - 2,3%.

Якби замість Януковича прем'єр-міністром було призначено міністра транспорту Григорія Кірпу, це призначення підтримали б 21,5% опитаних, не підтримали б - 35,9% (інші не визначилися).

Якби прем'єром став глава адміністрації президента Віктор Медведчук, це рішення підтримали б 5,7%, не підтримали - 63,7%.

Відповідаючи на запитання, хто з політиків, які за роки незалежності України перебували на посту прем'єра, найкраще справлявся зі своїми обов'язками, 33,1% назвали лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка, 19,1% - чинного прем'єр-міністра Віктора Януковича, 6,3% - нинішнього голову Партії промисловців і підприємців Анатолія Кінаха, 2% - народного депутата, лідера Народно-демократичної партії Валерія Пустовойтенка, 1,7% - президента України Леоніда Кучму, 1,1% - екс-прем'єра Павла Лазаренка. 33,8% не змогли відповісти.

При цьому, зазначають в УЦЕПД, частина тих, хто вважає Януковича найкращим керівником уряду, зросла, у порівнянні з груднем минулого року, коли його назвали "найкращим" прем'єром 13,7%.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування