Мирослава Гонгадзе: правдивість "Індепендент" доводить зникнення паспорта Георгія

Вівторок, 22 червня 2004, 10:43
Вдова Георгія Гонгадзе Мирослава не бачить підстав вірити Генпрокуратурі в тому, що застримано людину, яка мала пряме відношення до убивства Георгія.

"Генпрокуратура як орган, особливо під керівництвом Геннадія Васільєва, за ці три з половиною роки слідства, не давала жодних підстав довіряти їхнім діям", - зазначила Мирослава Гонгадзе в інтерв'ю Інституту масової інформації.

"Я, не маючи жодної офіційної інформації, не маю підстав вірити ні заявам її представників, ні в існування громадянина К. і тим більше, що він причетний до вбивства Георгія", - сказала Мирослава.

На її думку, "найближчою до розкриття злочину" була слідча група часів, коли Святослав Піскун очолював Генпрокуратуру.

"Підтвердженням цьому був арешт генерала Пукача. Я давно отримувала неофіційну інформацію про те, що нове керівництво прокуратури намагається знищити попередньо напрацьовані слідством матеріали і вдячна тим правоохоронцям, які пішли на оприлюднення цих матеріалів", - сказала вона.

На думку Мирослави Гонгадзе, в матеріалі газети "Індепендент" викладені "реальні факти, які описують обставини злочину".

"Вони збігаються з моїми особистими висновками. Оприлюднені також нові імена, які більш чітко описують обставини стеження, а потім і скоєння злочину", - сказала вона.

"Я, звичайно, бачила, що за нами слідкують, бачила людей, які слідкували за квартирою, але усвідомлювати, що хтось у твою відсутність бував у квартирі, де залишались діти з нянею, розуміти, що зникнення паспорта Георгія з помешкання і касети з автозаписуючого пристою у телефоні було справою рук тих, хто за нами слідкував, відверто кажучи моторошно", - сказала Мирослава Гонгадзе.

Мирослава також підтримала необхідність заслухати у парламенті звіт слідчої комісії у справі Гонгадзе: "Я знайома з проміжними результатами, погоджуюсь з ними і вдячна і голові комісії і її членам за їх роботу. Якщо їх не хочуть слухати в українському парламенті, я переконана, що їх захочуть почути в іншому, Європейському Парламенті".

Причиною того, що звіт не слухається в парламенті, Мирослава Гонгадзе назвала те, що "голова парламенту, зараз великий демократ, Володимир Литвин був одним з організаторів викрадення Георгія".

"Він про це добре знає і боїться відповідальності. Цей страх та кругова порука його досі об'єднує з Кучмою, Кравченком і Деркачем. І поки не буде доказане зворотнє, вони залишатимуться організаторами викрадення та вбивства Георгія Гонгадзе", - додала вона.

Як відомо, напередодні Генпрокуратура повідомила, що слідчі відпрацьовують на причетність "громадянина К." до вбивства Георгія Гонгадзе, який стверджує, що саме він вбив засновника "Української правди".

Генпрокуратура заявила, що раніше цей "громадянин К." притягувався до відповідальності за декілька інших вбивств, поєднаних з відтинанням голови.

Ця заява з'явилася після того, як у суботу в британській газеті "Індепендент" було оприлюднено великий витік із матеріалів справи Гонгадзе, де, зокрема, цитувалися допити групи міліціонерів, які слідкували за Георгієм. Вони заявили, що стеження було встановлено за наказом начальника "наружки" МВС генерала Олексія Пукача і самого міністра Кравченка. Також було процитовано допит Ігоря Гончарова, який заявив, що Гонгадзе було убито за наказом Кравченка, який діяв від імені Кучми.

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА: У ВБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ ЗІЗНАВСЯ "ГРОМАДЯНИН К.". Затриманий по іншій справі

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ВІРИТЬ СТАТТІ В "ІНДЕПЕНДЕНТ" ПРО СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

ДЖЕРЕЛАМ, ЯКІ ДАЛИ "ВИТІК" ПО СПРАВІ ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ", ПОГРОЖУВАЛО МВС

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднено допити міліціонерів "наружки"

Адвокат начальника "наружки" Пукача заявляє, що за Гонгадзе могла стежити міліція

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:25
У Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураженння 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
12:43
МВС: Жодного випадку контрабанди зброї з України не зафіксовано
12:39
оновлено В Україні вила тривога: у Дніпрі пролунали вибухи
12:30
Росіяни вдарили по Дніпровському району: є поранені, спалахнули пожежі
12:26
СБУ викрила чоловіка, який на шкільному автобусі возив росіян на ротацію з Харківщини
Усі новини...