Луценко: Генпрокуратура "впала в маразм"

Вівторок, 22 червня 2004, 11:42
Член парламентської тимчасової слідчої комісії у справі про вбивство Георгія Гонгадзе Юрій Луценко вважає "ідіотизмом" знайденого Генпрокуратурою кандидата на вбивцю Гонгадзе.

Коментар депутата-соціаліста поширила прес-служба Соціалістичної партії України.

“Після оприлюднення в британській пресі частини української кримінальної справи щодо вбивства Гонгадзе, яка недвозначно вказує на Леоніда Кучму як організатора знищення журналіста, Генеральна прокуратура України від страху впала в маразм”, — заявив Луценко.

За словами народного депутата, “можна було би зрозуміти оголошення про нового “вередюка”, в той же день призначеного ГПУ вбивцею Гонгадзе — це звичний хід по відволіканню уваги громадськості".

"Але чим пояснити ідіотизм повідомлення ГПУ про те, що ця особа “притягувалася до відповідальності за декілька інших вбивств, поєднаних з відтинанням голови”?” – продовжує Луценко.

“З яких пір в Україні може вільно ходити людина з таким хобі? Скільки ще таких осіб знаходяться в запасі Генпрокуратури?” – запитує народний депутат.

Як відомо, напередодні Генпрокуратура повідомила, що слідчі відпрацьовують на причетність "громадянина К." до вбивства Георгія Гонгадзе, який стверджує, що саме він вбив засновника "Української правди".

Генпрокуратура заявила, що раніше цей "громадянин К." притягувався до відповідальності за декілька інших вбивств, поєднаних з відтинанням голови.

Ця заява з'явилася після того, як у суботу в британській газеті "Індепендент" було оприлюднено великий витік із матеріалів справи Гонгадзе, де, зокрема, цитувалися допити групи міліціонерів, які слідкували за Георгієм. Вони заявили, що стеження було встановлено за наказом начальника "наружки" МВС генерала Олексія Пукача і самого міністра Кравченка. Також було процитовано допит Ігоря Гончарова, який заявив, що Гонгадзе було убито за наказом Кравченка, який діяв від імені Кучми.

"Українська правда"

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА: У ВБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ ЗІЗНАВСЯ "ГРОМАДЯНИН К.". Затриманий по іншій справі

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ВІРИТЬ СТАТТІ В "ІНДЕПЕНДЕНТ" ПРО СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

ДЖЕРЕЛАМ, ЯКІ ДАЛИ "ВИТІК" ПО СПРАВІ ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ", ПОГРОЖУВАЛО МВС

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднено допити міліціонерів "наружки"

Адвокат начальника "наружки" Пукача заявляє, що за Гонгадзе могла стежити міліція

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування