Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент розгляне дві політреформи. Ющенко обурено називає це "заманушкою"

Вівторок, 22 червня 2004, 14:04
Засідання парламенту у середу буде повністю присвячене попередньому схаленню змін до Конституції.

Про це заявив після завершення погоджувальної ради у спікера Литвина представник президента в парламенті Олександр Задорожній.

Він сказав, що на розгляд парламенту винесуть обидва законопроекти: 4180, підтримуваний більшістю та 3207-1, підтримуваний "Нашою Україною".

Задорожній спрогнозував, що конституційна комісія рекомендуватиме попередньо схвалити обидва проекти змін у Конституцію.

Водночас він не став говорити про можливі результати розгляду питання у середу. "Я не хочу прогнозувати, дуже тяжко йде питання. Є питання, настільки керівники фракцій відбивають настрої у середині фракцій", - сказав постпред президента.

Він додав, що для блокування питання можуть використати кілька приводів: "це й посилання на статтю 158, якій начебто суперечить розгляд цього питання і те, що проект не був розданий для ознайомлення депутатам протягом двох тижнів".

"Проти розгляду питання "Наша Україна", але вона більш поміркована, а БЮТ – взагалі проти", - зазначив Задорожній.

В той же час лідер нашої України Віктор Ющенко сказав, що вони вважаюь "нелегітимним" розгляд проекту 4180, оскільки аналогічний 4105 не був підтриманий 8 квітня і тепер за Конституцією повертатися до нього можна тільки через рік.

За його словами, якщо розглядатиметься проект 4180, то "цій дорозі будуть запропоновані адекватні дії, в тому числі блокування трибуни".

Ющенко зазначив, що "Наша Україна" може підтримати законопроект 3207-1. "Якщо буде сформовано процес, який внесе узгоджені позиції фракцій, то проект 3207-1 міг би бути компромісним", - додав він.

Водночас Ющенко виступив проти того, щоб одночасно розглядалися і ставилися на голосування обидва законопроекти.

"Це обман. Це – шарлатанство. Ми знаємо, яка команда надійшла з Банкової щодо підтримки 4180. І тоді ще вноситься 3207-1 як заманушка, щоб демонструвати, що "Наша Україна" перебуває в процесі конституційної реформи. Це одна з форм маніпуляції", - сказав Ющенко.

Проект 4180 повністю відповідає проекту 4105, розробленому Медведчуком –Симоненком і не підтриманому конституційною більшістю 8 квітня. Проект 3207 у редакції, запропонованії "Нашою Україною", залишає більше повноважень президенту. Проект 4108 пропонується ввести в дію після виборів президента, а 3207-1 - частково після 1 квітня 2005 року, частково після парламентських виборів 2006 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування