Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В середу Кучму можуть почати обирати на третій термін

Вівторок, 22 червня 2004, 14:54
Фракція "Наша Україна" не підтримує законопроект №4180, бо він ідентичний законопроекту №4105, щодо якого Верховна Рада вже висловила свою позицію, заявив Лідер Нашої України Віктор Ющенко.

Так він відповів на запитання словацьких журналістів стосовно конституційної реформи, повідомляє персональний сайт Ющенка.

За його словами, "якщо сьогодні проголосувати за законопроект №4180, то восени цей парламент можна змусити проголосувати за прем’єра із президентськими повноваженнями, прізвище якого буде – Кучма". "Це третій термін Кучми – тільки вигляд збоку", - вважає лідер "Нашої України".

Тому у дискусії щодо реформи Конституції "Наша Україна" займає послідовну позицію. "Ми виступаємо за системну реформу, яка має гармонізувати стосунки між гілками влади. Але треба розвести в термінах президентські вибори і конституційну реформу", – наголосив Віктор Ющенко.

"Наша Україна" вважає, що парламент може розглядати законопроект №3207-1, але перед цим має відбутися відкрита дискусія щодо терміну внесення змін і перехідних положень до Основного Закону", - зазначив Ющенко.

Він наголосив, що "зміни до Конституції повинні стати чинними вже у 2006 році, після виборів нового парламенту".

Відповідаючи на питання журналістів щодо ролі Віктора Януковича, лідер "Нашої України" зазначив, що влада відводить йому роль відповідального за збереження нинішнього режиму.

"Сьогодні відпрацьовується сценарій адміністрації президента і комуністів. На жаль, до них долучилися соціалісти. У кожного - свої мотиви у цій грі. Але так склалося, що сьогодні їхні інтереси співпадають. І це може дорого коштувати Україні", – зазначив Ющенко.

Нагадаємо, що співголова тимчасової спеціальної комісії з відпрацьовування законопроектів політреформи, координатор парламентської більшості Степан Гавриш повідомив, що Верховна Рада розгляне обидва законопроекти про внесення змін до Конституції - 4180 і 3207-1 - у середу.

Читайте також:

"Наша Україна" підтримає політреформу. Але щоб у президента Ющенка було 4 місяці навести порядок

У середу розглянуть опозиційний варіант політреформи?

ПОЛІТРЕФОРМА ПОЧИНАЄТЬСЯ У СЕРЕДУ

Боротися з Кучмою на виборах готується Мороз. А Ющенко відправив до нього Порошенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...