В новому Європарламенті Україну не ототожнюватимуть з Білорусією

Вівторок, 22 червня 2004, 15:54
В Європейському парламенті є наміри створити окрему депутатську групу по зв'язках з Україною.

Про це у вівторок повідомив "Українській правді" голова комітету Верховної Ради з євроінтеграції Борис Тарасюк.

Тарасюк нагадав, що у минулому складі Європарламенту для України, Білорусі й Молдови існувала єдина депутатська група, предметом діяльності якої було три країни.

Зараз же, за інфомацією Тарасюка, у європейському законодавчому органі є наміри створити окрему депутатську групу по зв'язках з Україною.

Це "буде означати, що в Європарламенті створиться потужна група прихильників, депутатів, що однозначно будуть і мають знати більш глибоко специфіку України", переконаний Тарасюк.

"І я сподіваюсь, що в цю групу прийдуть якраз парламентарі з нових країн, які однозначно знають більш глибоко нашу державу, її специфіку і її потреби, і, отже ,об'єктивніше будуть підходити при визначенні позицій Європарламенту щодо зв'язків з Україною", - додав народний депутат.

Разом з тим, Тарасюк відмовився назвати конкретні прізвища ініціаторів утворення такої окремої депутатської групи, "хоча і знає їх". "Почекаємо до остаточного сформування усіх органів Європарламенту", - сказав голова євроінтеграційного парламенського комітету.

"Але в мене були вже контакти з тими європарламентарями, які обрані до нового складу, і я знаю їх настрої. І це буде позитивно, якщо буде створена окрема депутатська група по Україні", - наголосив Тарасюк.

Другим важливим моментом Тарасюк назвав склад частини від Європарламенту у комітеті співробітництва "Україна–ЄС". Тарасюк є співголовою від української частини цього комітету.

"Для нас важливо знати, хто прийде в цю (європарламентську) частину – чи це будуть наші прихильники, чи це будуть "євроскептики", - зазначив Тарасюк.

Разом з тим, зауважив депутат, "збільшення числа "євроскептиків" (у новому складі Європарламенту) не може суттєво вплинути на відносини між Україною і Євросоюзом, і, зокрема, на відносини між українськими парламентарями і європарламентарями".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування