ОБУРЕНА ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИТЬ СПРАВУ ЧЕРЕЗ ВИТІК ІНФОРМАЦІЇ ПРО ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ"?

Вівторок, 22 червня 2004, 16:39
Слідчо-оперативна група Генпрокуратури у справі Гонгадзе обурена публікацією британської газети "The Independent" про нові подробиці убивства журналіста.

Як зазначається в заяві прес-служби Генпрокуратури, ця публікація є "розкручуванням нового витка політичних спекуляцій навколо справи Георгія Гонгадзе".

За твердженнями слідчих, інформація, наведена на сторінках часопису, "викривляє дійсний перебіг подій, заводячи суспільство в оману".

"Більше того, оприлюднення частини зібраних у кримінальній справі доказів уже негативно вплинуло на хід розслідування та створило реальну небезпеку для окремих людей, причетних до розслідування", - ідеться в заяві.

"У зв’язку з цим зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактом розголошення даних досудового слідства", - говориться в заяві.

Слідчо-оперативна група категорично спростовує причетність будь-кого із своїх працівників до витоку інформації, яку оприлюднено британською пресою.

Правоохоронці заявляють, що вони "однаково напружено та цілеспрямовано" працювали й продовжують "професійно" працювати над розкриттям цього злочину як при колишніх, так і при чинному генпрокурорі, говориться в повідомленні.

"Запевняємо, що справа розслідується відповідно до затвердженого слідчо-оперативною групою плану з урахуванням усіх без винятку висунутих версій, в тому числі і щодо причетності до вбивства Гонгадзе окремих працівників правоохоронних органів", - наголошується в заяві.

"Ми категорично спростовуємо наявність будь-якого тиску на слідчих та негативного впливу на хід розслідування справи", – йдеться у заяві слідчо-оперативної групи, наданій до прес-служби Генеральної прокуратури України.

Що ж стосується перевірки на причетність до злочину генерала Пукача, то прокуратура нагадує, що кримінальна справа відносно нього була порушена 22 жовтня 2003 року і тоді ж його було затримано у якості підозрюваного, а 23 жовтня 2003 року за постановою суду Пукач був заарештований.

5 листопада 2003 року за скаргою адвоката судом постанову про арешт Пукача було скасовано, а 27 лютого поточного року Печерський районний суд Києва скасував постанову Генеральної прокуратури України про порушення відносно Пукача кримінальної справи.

"Особливо наголошуємо, що усі ці події відбулися ще при попередньому керівництві Генеральної прокуратури України. Апеляція на постанову суду у справі Пукача тоді не вносилась", - зазначається в заяві прокуратури, хоча нове керівництво Генпрокуратури було призначене 19 листопада 2003.

Прес-служба також нагадує, що 4 березня поточного року Генеральною прокуратурою України до Апеляційного суду Києва було внесено апеляцію на постанову Печерського районного суду про скасування постанови про порушення кримінальної справи відносно Пукача.

"Аргументи Генеральної прокуратури базувалися якраз на свідченнях працівників міліції, які оприлюднено британським часописом".

"27 травня поточного року Апеляційний суд Києва в задоволенні апеляції Генпрокуратури відмовив, залишивши постанову Печерського суду столиці без змін", - зазначається в повідомленні.

"Таким чином, твердження публікації про можливе "гальмування" Генеральною прокуратурою України розслідування у справі Георгія Гонгадзе не мають під собою жодних підстав і розцінюються як чергова умисна спроба завдати шкоди повному, всебічному та об’єктивному розслідуванню", - наголошує прес-служба прокуратури.

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА: У ВБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ ЗІЗНАВСЯ "ГРОМАДЯНИН К.". Затриманий по іншій справі

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ВІРИТЬ СТАТТІ В "ІНДЕПЕНДЕНТ" ПРО СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

ДЖЕРЕЛАМ, ЯКІ ДАЛИ "ВИТІК" ПО СПРАВІ ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ", ПОГРОЖУВАЛО МВС

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднено допити міліціонерів "наружки"

Адвокат начальника "наружки" Пукача заявляє, що за Гонгадзе могла стежити міліція

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News