КПУ пікетувала СДПУ(о)шного міністра з вимогою припинити розкол України

Вівторок, 22 червня 2004, 16:45
Лідер Комуністичної парті Петро Симоненко заявляє, що темою реабілітації ОУН-УПА націоналістичні організації сприяють розколу України на Схід й Захід.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба Компартії.

"Деякі націоналістичні організації намагаються сплюндрувати історію, переписати її по-новому, "відбіливши" вояків ОУН та УПА, щоб розколоти Україну на два непримиренні табори "Сходу" й "Заходу", - зазначив він.

З гаслом "Захистимо правду історії" у вівторок київські міськком КПУ та організація ветеранів війни пікетували Міносвіти з вимогою змінити в підручниках історії для шкіл й посібниках для вузів характеристики ОУН-УПА та визначення Великої Вітчизняної війни.

Як відомо, міністром освіти є один із лідерів СДПУ(о) Василь Кремінь.

"Ми, комуністи, підтримуємо справедливі вимоги ветеранів Великої Вітчизняної війни: необхідно покласти край фальсифікації історії України і внести відповідні зміни у підручники історії", - зазначив Симоненко.

"Захисниками ОУН-УПА виступають представники певних політичних кіл, яким вигідно роздувати антирадянську істерію, плюндрувати радянську історію, принижувати значення перемоги Радянського Союзу в Великій Вітчизняній війні", - сказав Симоненко.

"Відбілюючи зраду та жорстокість бойовиків ОУН-УПА, самодіяльні хроністи та історики намагаються переконати український народ і світову громадськість, що ОУН-УПА "мужньо боролися за свободу України", забуваючи про те що у цей час радянська армія вже за межами України добивала фашистського звіра", - зазначив Симоненко.

Симоненко також сказав, що є багато свідчень людей, особливо у сільській місцевості, які розповідають "про численні жертви оунівсько-бандерівського терору".

"Про злочини ОУН-УПА проти українців, поляків, євреїв, росіян, білорусів свідчать величезні масиви документів, що зберігаються в українських та зарубіжних архівах і сховищах", - зазначив він.

"Але "новітні історики" не враховують архівні документи. Вони пишуть свою "новітню історію" України, яка не відповідає історичним реаліям, перекручують і фальсифікують один з найтрагічніших періодів історії України", - зауважив Симоненко.

"Українська Правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування