Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ піймала ще одного міліціонера у справі вбивства Александрова

Вівторок, 22 червня 2004, 18:43
Співробітники Служби безпеки України затримали ще одну людину, підозрювану в фальсифікації матеріалів кримінальної справи за обвинуваченням Юрія Вередюка в убивстві журналіста Ігоря Александрова.

Як повідомляє у вівторок прес-центр СБУ 21 червня співробітники управління "К" і Генеральної прокуратури України затримали в Києві колишнього старшого дільничного інспектора Краматорського районного відділу ГУ МВС України в Донецькій області.

"Він підозрюється в причетності до фальсифікації матеріалів кримінальної справи за обвинуваченням Юрія Вередюка в убивстві журналіста Ігоря Александрова", - уточнює прес-центр.

За інформацією прес-центру, після арешту інших підозрюваних співучасників злочину, інспектор - капітан міліції - ховався від правоохоронних органів, виїхавши за межі України. Генпрокуратура оголосила його в розшук, а Печерський районний суд Києва виніс постанову про його затримання й доставку в суд під вартою.

Підозрюваний, як підкреслює СБУ, прибув у Київ у справах, відразу ж був затриманий співробітниками СБУ і доставлений у Генпрокуратуру.

Як повідомлялося, у травні цього року Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи про убивство гендиректора телерадіокомпанії "ТОР" (Слов'янськ, Донецька область) Ігоря Александрова.

У ході досудового слідства було встановлено, що Вередюк був притягнутий до кримінальної відповідальності за цей злочин на підставі сфальсифікованих правоохоронними органами матеріалів. Щодо нього апеляційний суд Донецької області виніс виправдувальний вирок, який був відмінений рішенням Верховного суду України, після чого кримінальна справа відправлена на додаткове розслідування.

За дорученням тодішнього генпрокурора України від 8 серпня 2001 року слідчо-оперативну групу Генпрокуратури, що розслідувала справу Вередюка, очолював слідчий з особливо важливих справ Володимир Голик, а організація розслідування і прокурорський нагляд з виїздом на місце були покладені на колишнього заступника генпрокурора Сергія Винокурова.

У поводженні й висловленнях Вередюка мали місце протиріччя, що давали вагомі підстави для сумнівів у його причетності до здійснення цього злочину, однак слідчий Голик і колишній заступник генпрокурора Винокуров не перевірили їх належним чином і не дали їм правову оцінку.

У ході розслідування доведено, що працівники правоохоронних органів фальсифікували шляхом залякування, надання матеріальних і грошових винагород, а також іншого незаконного впливу, як на Вередюка, так і на свідків обвинувачення, докази в справі про убивство журналіста.

Доведено також факт неналежного виконання своїх обов'язків посадовими особами, що проводили досудове слідство і здійснювали нагляд за дотриманням законів під час його провадження.

Наприкінці вересня минулого року Генпрокуратура оголосила про розкриття убивства Александрова. За даними слідства, мотивом убивства журналіста є його професійна діяльність; замовником злочину є директор фірми "Укрліга" Олександр Рибак, а безпосереднім організатором - його молодший брат Дмитро Рибак. Виконавці убивства - два члени краматорського злочинного угруповання "17 ділянка".

Александров, який зазнав нападу, помер від важкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року. Обвинувачуваний у його убивстві Вередюк помер від гострої серцевої недостатності, викликаної повторним інфарктом міокарда, 19 липня 2002 року.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування