Матеріали "Індепендант" врятують Україну від кліки Кучми, переконана СПУ

Вівторок, 22 червня 2004, 19:59
Фракція соціалістів вимагає від керівництва Верховної Ради негайно поставити на сесії звіт слідчої комісії, звіти Генерального прокурора, голови СБУ і міністра внутрішніх справ про хід розслідування справи з убивства Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться у заяві фракції СПУ, поширеній у вівторок.

"В англійській газеті "Індепендент" опубліковано матеріали кримінальної справи з розслідування убивства українського журналіста Георгія Гонгадзе. Серед них, зокрема, уривки з допитів міліціонерів, які стежили за Гонгадзе. Вперше на основі матеріалів слідства називаються імена людей, причетних до вбивства", - говориться в заяві.

Соціалісти відзначають, що тепер не тільки на підставі плівок майора Мельниченка, а й на підставі показань свідків і виконавців винними у знищенні журналіста називаються президент Леонід Кучма і тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко.

"Передані за кордон правоохоронцями-патріотами матеріали містять також експертний висновок про вбивство в тюрмі Ігоря Гончарова. Слідчі працівники пішли на цей крок, оскільки Генеральна прокуратура всіляко гальмує розслідування справи, а зібрані матеріали можуть бути знищені", - сказано в заяві.

Соціалісти відзначають, що відразу після публікації в газеті "Індепендент" Генпрокуратура "вдалася до контрзаходів, повідомляючи про "роботу" з нібито вбивцею Гонгадзе якимсь К, затриманим в іншій справі, що дає підстави кваліфікувати це повідомлення як відволікаючий маневр, покликаний прикрити бездіяльність нового керівництва прокуратури або завести слідство на нові манівці".

В заяві наголошується, що Кучма, парламентська більшість і керівництво Верховної Ради "злочинно гальмують розслідування справи, яка є тестом на існування демократії в Україні".

"Більше року Голова Верховної Ради Володимир Литвин не ставить звіту слідчої комісії зі справи Гонгадзе на сесії. Таким чином приховується від народу правда про злочин і тих, хто його організував", - зазначено в ній.

"Життя дає дедалі більше підтверджень того, що на чолі держави опинилась злодійська кліка на чолі з Леонідом Кучмою, вона захопила керівні пости в правоохоронних органах, які стали суб'єктами узурпації влади в країні", - відзначають соціалісти.

" Правда про вбивство журналіста допоможе нашому народові звільнитися від режиму злодіїв у законі, а Україні - постати перед світом як цивілізованій демократичній державі, у якій права людини, і найперше - право на життя, будуть захищені законом і всіма інститутами держави", - наголошують вони.

Українська правда:

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИТЬ СПРАВУ ЧЕРЕЗ ВИТІК ІНФОРМАЦІЇ ПРО ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ"?

ГЕНПРОКУРАТУРА: У ВБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ ЗІЗНАВСЯ "ГРОМАДЯНИН К.". Затриманий по іншій справі

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ВІРИТЬ СТАТТІ В "ІНДЕПЕНДЕНТ" ПРО СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

ДЖЕРЕЛАМ, ЯКІ ДАЛИ "ВИТІК" ПО СПРАВІ ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ", ПОГРОЖУВАЛО МВС

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднено допити міліціонерів "наружки"

Адвокат начальника "наружки" Пукача заявляє, що за Гонгадзе могла стежити міліція

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...