Убивцю Гонгадзе звали Руслан?

Середа, 23 червня 2004, 11:51
Київська газета "Сегодня" бачить збіги в інформації Генпрокуратури про "громадянина К.", підозрюваного в убивстві Гонгадзе, і заявою одного з візитерів редакції видання в 2003 році.

У номері за середу газета пише,що рік тому у редакцію "Сегодня" прийшов "такий собі Віталій, що побував у київському спецприйомнику-розподільнику для адмінпорушників".

Віталій розповів газеті "Сегодня": "У камері зі мною сидів Руслан К., який сказав, що він родом з Таращанського району, і повідомив, що убив Георгія Гонгадзе. Подробиць, щоправда, не розповідав. Ще ця людина говорила, що займається бандитизмом з 14 років, співпрацював з кримінальними авторитетами "Авдишем" і "Киселем".

"Сегодня" пише, що "якби збіг був тільки в букві К., ми б не надали цьому жодного значення".

"Але дивний візит відбувся влітку минулого року. А у вересні, після смерті арештованого лідера банди міліціонерів-"перевертнів" Ігоря Гончарова, стало відомо, що у своїх передсмертних листах він намагався вивести слідство на пошук убивць Гонгадзе в угрупованні "Киселя", - відзначає газета.

"Ми не беремося нічого прогнозувати, оскільки мова йде тільки про версії, що за цей час уже не раз висувалися і руйнувалися", - також повідомляє газета.

"Сегодня" також повідомляє, що Віталій перед візитом у редакцію, за його твердженням, побував у СБУ, де залишив відповідну заяву.

Як відомо, Генпрокуратура повідомила в понеділок, що слідчі відпрацьовують версію причетності якогось "громадянина К." до убивства Георгія Гонгадзе, раніше він притягувався до відповідальності за кілька убивств, пов'язаних з відтинанням голови.

Ця заява з'явилася після того, як 19 червня в британській газеті "Індепендент" був оприлюднений великий витік з матеріалів справи Гонгадзе. Міліціонери, що стежили за Георгієм, заявили на допитах, що стеження було встановлено за наказом начальника "наружки" МВС генерала Олексія Пукача і самого міністра Кравченка. Також був процитований допит Ігоря Гончарова, який заявив, що Гонгадзе був убитий за наказом Кравченка, який діяв від імені Кучми.

Читайте також:

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднені допити міліціонерів "наружки"

Реанімація справи Гонгадзе. Паралельно у Британії та Україні

ГЕНПРОКУРАТУРА: В УБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ ЗІЗНАВСЯ "ГРОМАДЯНИН К.". Затриманий по іншій справі

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИТЬ СПРАВУ ЧЕРЕЗ ВИТІК ІНФОРМАЦІЇ ПРО ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ"?

ГОНГАДЗЕ УБИЛИ ПОСТРІЛОМ У ГОЛОВУ – ТОМУ З`ЯВИВСЯ ГРОМАДЯНИН К.

Мирослава Гонгадзе: правдивість "Індепендент" доводить зникнення паспорта Георгія

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ВІРИТЬ СТАТТІ В "ІНДЕПЕНДЕНТ" ПРО СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

ДЖЕРЕЛАМ, ЯКІ ДАЛИ "ВИТІК" У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ", ПОГРОЖУВАЛО МВС

Адвокат начальника "наружки" Пукача заявляє, що за Гонгадзе могла стежити міліція



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування