Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція блокує політреформу. Депутати вивчають вміст столу Литвина

Середа, 23 червня 2004, 12:17
Опозиція блокує політреформу. Депутати вивчають вміст столу Литвина

Спікер парламенту Володимир Литвин зібрав чергову нараду лідерів депутатських груп і фракцій щодо розгляду проектів змін до Конституції, оскільки опозиція заблокувала трибуну парламенту.

Перед цим Верховна Рада вирішила розглядати обидва проекти змін до Конституції.
За відповідне рішення проголосували 289 депутатів, зокрема фракції більшості, 59 депутатів КПУ і 20 СПУ. Не голосували "Наша Україна", БЮТ і "Центр".

Виступаючи перед цим з трибуни, лідер "Нашої України" Віктор Ющенко закликав депутатів "уникнути западні – маніпуляцій Конституції" і не голосували проект 4180, який є "ідентичний 4105 і нелегітимний", а розробити новий проект на базі 3207-1.

В то й же час лідер СПУ Олександр Мороз закликав "Нашу Україну" підтримати проект 3207-1 зараз або сказати чесно, що реформа не потрібна.

Під час голосування депутати фракцій "Наша Україна" і БЮТ блокували трибуну, вимагаючи не ставити на розгляд проект 4180.

Депутат від БЮТ Олександр Турчинов у мікрофон Литвина назвав те, що відбувається, "антиконституційним заколотом".

Після цього Литвин на прохання Мороза скликав погоджувальну раду лідерів груп фракцій. В той же час він закликав депутатів поки під керівництвом віце-спікера Зінченка розглянути й ратифікувати винесені на розгляд постанови.

Після того як спікер вийшов із залу, депутати продовжували ще якийсь час стояти навколо президії, вивчаючи вміст столу Литвина.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування