Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш прогнозує, що Ющенко прозріє після вересневих соцопитувань

Середа, 23 червня 2004, 15:32
Політкоординатор більшості Степан Гавриш вірить у схвалення восени змін до Конституції в цілому голосуванням в 400 голосів.

"Є всі можливості отримати не 300, а 400 голосів за законопроект змін до Конституції",- сказав Гавриш у коментарі журналістам.

"У вересні буде зрозуміло, хто буде наступним президентом. Виборці можуть не проголосувати за кандидата, який не підтримав політичну реформу",- сказав Гавриш.

Як відомо, у середу парламент 276 голосами попередньо схвалив проект політреформи № 4180.

Він назвав "політичною софістикою" аргументи "Нашої України", що якщо в квітні було провалено проект 4105, то не можна відразу голосувати ідентичний проект 4180. Як відомо, Конституція забороняє повертатися до тих самих змін в Конституцію протягом року від дня невдалого голосування.

"Коли людина купує костюм у майстра, то вона дивиться не на те, що він подібний попередньому костюму. Головне – щоб костюм був досконало підібраний", - додав Гавриш.

Гавриш також розкритикував "Нашу Україну" за обіцянку підтримати проект 3207-1. "Як бачимо, цей проект не мав підтримки серед "Нашої України", за нього голосували представники більшості".

Як відомо, у середу парламент не зміг попередньо схвалити законопроект 3207-1, за це виступили лише 118 депутатів.

Водночас Гавриш сказав, що є можливість досягти компромісу з "Нашою Україною" - він не виключив повернення до голосування за проект 3207-1 ще на цій сесії. "Так, проект відхилено в першому читанні, однак у нас є практика повернення до відхилених законопроектів", - пояснив Гавриш.

Коментуючи ситуацію в сесійній залі під час розгляду політреформи, Гавриш сказав, що він "відчув суттєву тревогу за долю парламенту".

Гавриш також висловив переконання, що після "політреформи олігархічна система влади буде знищена".

"Українська правда"

Читайте також:

Ющенко вважає, що в середу "влада почала силовий сценарій"


ПІД СВИСТ ОПОЗИЦІЇ ПАРЛАМЕНТ СХВАЛИВ ПРОЕКТ 4180 В ПЕРШОМУ ЧИТАННІ



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування