ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ КАЖЕ, ЧИ АРЕШТУВАЛИ ГРОМАДЯНИНА К, ЯКИЙ НАЧЕБТО ВБИВ ГОНГАДЗЕ

Середа, 23 червня 2004, 17:34
Генпрокуратура проводить перевірку заяви "громадянина К." щодо його причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомив керівник слідчої групи у справі Гонгадзе Юрій Грищенко на брифінгу у середу. Протягом прес-конференції він навів мінімум подробиць стосовно громадянина К.

Грищенко сказав, що "згідно з оперативною інформацією встановлено, що ця людина зробила заяву (стосовно вбивства Гонгадзе), проведені слідчі дії і процесуально встановлені його свідчення". "У справі Гонгадзе його свідчення перевіряються".

Керівник слідчо-оперативної групи відмовився повідомити, де перебуває зараз ця людина: на волі, під арештом, чи обрано взагалі якийсь запобіжний захід щодо неї. Єдине, що уточнив Грищенко, що "громадянин К." зараз живий.

Він сказав, що ця людина раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за вбивство, в тому числі з розчленуванням.

Грищенко пояснив, що генпрокуратура повідомила про громадянина К у відповідь на публікацію у "Індепендент". "Оскільки там говорилось, що справа Гонгадзе не розслідується, нічого не робиться", - зазначив слідчий.

Слідчий також пообіцяв, що у справі Гонгадзе "не буде нових Вередюків". "Такого не буде. Все буде перевірятися. Жодних людей, які нічого не скоїли, ніхто не збирається притягувати до відповідальності", - сказав він.

На питання про розкриття справи Гонгадзе, Грищенко сказав: "Як професіонал зазначу, що перспектива розкриття будь-якої кримінальної справи є, в тому числі і цієї".

Слідчий наголосив, що у справі Гонгадзе перевіряються всі версії, зокрема і щодо причетності правоохоронних органів.

Стосовно справи начальника "наружки" генерала Олексія Пукача, Грищенко сказав, що 27 лютого Печерський суд скасував постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи.

Грищенко сказав, що Пукачу інкримінувалося перевищення службових повноважень, але не сказав, у чому воно полягало.

Слідчий повідомив, що викладені в статті "Індепендент" матеріали "не є новими" для Генпрокуратури. "Людина, яка передала ці матеріали, не зацікавлена в розкритті вбивства Гонгадзе", - також заявив Грищенко.

Він також сказав, що жодного тиску на розслідування справи Гонгадзе "не було і немає".

Грищенко, за його словами, очолив слідчу групу у справі Гонгадзе на початку 2004 року. Після заміни генпрокурора з її складу пішло двоє осіб – колишній керівник слідчо-оперативної групи Столярчук та начальник відділу з розслідування особливо важливих справ Шубін.

"Українська правда"

Читайте також:

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднені допити міліціонерів "наружки"

Реанімація справи Гонгадзе. Паралельно в Британії й Україні

ГЕНПРОКУРАТУРА: В УБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ ЗІЗНАВСЯ "ГРОМАДЯНИН К.". Затриманий по іншій справі

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИТЬ СПРАВУ ЧЕРЕЗ ВИТІК ІНФОРМАЦІЇ ПРО ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ"?

ГОНГАДЗЕ УБИЛИ ПОСТРІЛОМ У ГОЛОВУ – ТОМУ З'ЯВИВСЯ ГРОМАДЯНИН К.

Мирослава Гонгадзе: правдивість "Індепендент" доводить зникнення паспорта Георгія

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ВІРИТЬ СТАТТІ В "ІНДЕПЕНДЕНТ" ПРО СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

ДЖЕРЕЛАМ, ЯКІ ДАЛИ "ВИТІК" У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ", ЗАГРОЖУВАЛО МВС

Адвокат начальника "наружки" Пукача заявляє, що за Гонгадзе могла стежити міліція


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування