У парламенті затягується зняття імунітету з Тимошенко

Середа, 23 червня 2004, 18:09
Регламентний комітет Верховної Ради України створив робочу групу, яка вивчатиме матеріали подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності й арешт лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

Як повідомив перший заступник глави регламентного комітету Василь Гаврилюк (група "Центр"), котрий очолив робочу групу, в неї увійшли шість народних депутатів.

Зі слів Гаврилюка, завдання робочої групи - вивчити питання про розгляд подання Генеральної прокуратури, об'єктивно розібратися в ньому.

Відповідаючи на запитання про те, коли може відбутися засідання регламентного комітету, на якому буде розглянуто це подання, Гаврилюк зазначив, що поки що не призначено точної дати розгляду подання, і робочій групі ще належить визначитися з цього питання.

На питання, чи зможе парламент до кінця цієї сесії розглянути в сесійному залі подання Генпрокуратури по Тимошенко, Гаврилюк підкреслив, що спочатку робоча група має вивчити надані матеріали.

З його слів, цих матеріалів недостатньо, і робоча група має намір звернутися до Генеральної прокуратури з проханням надати додаткові матеріали.

Як повідомлялося, Генпрокуратура направила в Верховну Раду подання про притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності у зв'язку з порушеною кримінальною справою про хабар суддям.

20 травня Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Тимошенко, розглянувши заяву Володимира Боровка щодо спроби підкупити суддю. Боровко заявив, що з його допомогою Тимошенко намагалася вплинути на рішення суду і звільнити з-під варти обвинувачених в скоєнні особливо тяжких злочинів колишніх керівників корпорації ЄЕСУ Геннадія Тимошенка й Антоніну Болюру.

Для цього Тимошенко, зі слів Боровка, дала йому $125 тис. і просила передати ці гроші судді. Згідно із заявою Боровка, він цього не зробив, і Тимошенко вимагає повернути гроші. Боровко надав прокуратурі відеозапис розмови з Тимошенко. Сама Тимошенко назвала це "абсолютною неправдою" і провокацією.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування